Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

29. dubna 2024

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Paní Anička je velkou milovnicí zvířat na svého mazlíčka Bena nedá dopustit. A protože nenechává nic náhodě, rozhodla se svého pejska pojistit pro případ, že by onemocněl. 

A jak čas brzy ukázal, její intuice se vyplatila – u Bena se po nějaké dobře objevily problémy s motorikou. Jelikož nebylo možné určit diagnózu na běžné prohlídce, musel podstoupit vyšetření na specializované veterinární klinice. Na základě magnetické rezonance a dalších kontrol mu bylo diagnostikováno neurologické onemocnění

Paní Anička z této zprávy byla zdrcená. Jedinou světlou stránkou bylo to, že na léčbu nebude sama. Své pojišťovně škodní událost poctivě nahlásila a řádně doložila veškeré podklady (veterinární zprávy, faktury a podobně). Jak velké překvapení ji čekalo, když obdržela likvidační zprávu: „Škodní událost byla uzavřena bez výplaty pojistného plnění.“ A důvod? Onemocnění psa prý nastalo už před začátkem pojištění. 

Paní Anička nelenila a okamžitě si od veterináře vyžádala vyjádření ke zdravotnímu stavu svého pejska. Ze zprávy jasně vyplynulo, že onemocnění je akutního charakteru a nedalo se zjistit dříve. „To je výborná zpráva,“ zaradovala se paní Anička a poslala pojišťovně závěr svého veterináře. 

Uplynuly dny, týdny i měsíce, ale po odpovědi ani stopy. Rozhodla se tedy využít právní ochranu od D.A.S. Advokáti po prostudování veškerých podkladů vyzvali pojišťovnu k přehodnocení situace. Věc převzalo k řešení oddělení stížností, které D.A.S. během několika dní kontaktovalo s omluvou, že došlo k pochybení na jejich straně.  

Ještě ten stejný den získala paní Anička oficiální vyjádření i vyplacení pojistného plnění, na nějž tak dlouho čekalo. Díky kompenzaci ve výši 26.405 Kč má konečně klid na srdci a její mazlíček Ben se může léčit bez jakéhokoliv omezení. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Jak nepřijít o pozemek chybou katastru

Jak nepřijít o pozemek chybou katastru

Ani české instituce nejsou neomylné. Přesvědčil se o tom i pan Klement, který málem přišel o přístup na pozemek. Naštěstí včas zaregistroval plánovanou změnu obce a s pomocí D.A.S. dal všechno do pořádku.

Celý článek
Před týdnem

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před 2 týdny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek