Bez placení by to nešlo

14. listopadu 2018

Náš klient provozuje automobilovou nákladní dopravu. A jako každý podnikatel občas narazí na zákazníka, který se k placení zrovna dvakrát nemá a jen dokola omílá, že peníze už odeslal, že je odešle zítra a další bezduché výmluvy.

Významná přepravní společnost, říkejme jí třeba Haades, a.s., která je naším klientem, obstarala pro svého zákazníka v průběhu pěti měsíců dopravu stovek tun písku z Mělníka do Drážďan. Dle dohody společnost Haades, a.s. každý měsíc vystavila svému zákazníkovi fakturu odpovídající přepravenému množství materiálu. Celkem se jednalo o částku 356 953,46 Kč bez DPH. Zákazník se však k placení neměl.

Nejprve se společnost Haades, a.s. snažila vše vyřešit sama. Opakovaně kontaktovala svého zákazníka s žádostmi a výzvami k úhradě dlužných faktur. Dokonce nabídla svému zákazníkovi i splátkový kalendář. Jediné, čeho se jí však dostalo, byly nekonečné výmluvy a sliby. To už ale našemu klientovi došla trpělivost a předal své pohledávky k vymáhání nám.

Seznámili jsme se s podklady, které nám společnost Haades, a.s. poskytla, a obratem jsme dlužníkovi poslali předžalobní výzvu podle § 142a občanského soudního řádu a upozornili ho, že v případě jejího neuposlechnutí nebudeme váhat s podáním žaloby. Všechna naše tvrzení jsme podepřeli nevyvratitelnými důkazy, ze kterých existence dluhu vyplývala. Netrvalo ani dva týdny a společnost Haades, a.s. nás kontaktovala, že jí dlužník uhradil první dvě dlužné faktury a požádal ji o možnost zaplatit zbytek závazku ve splátkách. Náš klient vyšel svému dlužníkovi vstříc a ten svůj slib z obavy ze soudního sporu tentokrát už dodržel.

Občas totiž prostě stačí, když se máte ve svém podnikání o koho opřít, tak proč ne o D.A.S.?

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek