Buddha vejpůl

5. prosince 2022

Taky si vždycky lámete hlavu nad tím, jaký dárek pořídit? Pan Lukáš na tom byl stejně. Když konečně přišel s perfektním nápadem, všechno pokazil kurýr. Teď si naopak lámal hlavu nad tím, jak vyřešit to, že mu přišel poškozený dárek.

Pan Lukáš dlouho přemýšlel nad tím, co pořídil své mamince k svátku. Nakonec dostal skvělý nápad: „Co kdyby jí koupil sošku Buddhy jako vzpomínku na naší minulou dovolenou.“ Hned začal brouzdat na internetu, až konečně našel to, co hledal. Sošku za 594 Kč objednal a už se těšil, až ji mamince předá.  

Netrvalo dlouho a balíček přišel na pobočku Zásilkovny, odkud si ho vyzvedl a chvátal domů. Jaké nepříjemné překvapení ho čekalo, když ho rozbalil. Soška Buddhy měla ulomenou hlavu. „Tak, a co teď,“ čílil se pan Lukáš. Svátek maminky se rychle blížil, a tak musel jednat. Okamžitě kontaktoval prodejce a žádal po něj reklamaci. „Je nám líto, ale balíček jste si měl hned na pobočce rozbalit a zkontrolovat, zda je vše v pořádku,“ odpálkoval ho prodejce.  

Pan Lukáš to ale vzdát nechtěl, a tak zavolal do pojišťovny D.A.S. Právníci na nic nečekali a obratem začali věc řešit s prodejcem. Argumentovali tím, že zboží si pan Lukáš zkontroloval, jak jen to bylo možné (na pobočce Zásilkovně nebyl prostor, protože celý obchod byl zarovnaný zbožím), vadu oznámil okamžitě, a co je nejdůležitější, za přepravu zboží má zodpovědnost sám prodejce. Pokud se během cesty balíček poškodil, má to na svědomí on.  

Co na to prodejce? Pod palbou dobrých argumentů se ocitl v úzkých. Nechtěl riskovat další právní spor, a proto se rozhodl reklamaci schválil. Za malou chvíli se pan Lukáš dočkal nové sošky Buddhy, a tentokrát vcelku. Navíc se přesvědčil o tom, že D.A.S. je tu pro něj za každé situace. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek