Cesta do hlubin ředitelovy duše

29. března 2021

Lež má krátké nohy. Pocítil to i pan Karel, bývalý ředitel školy, který si do svých kapes nakradl rovné 4 miliony z účtu školy. Vše by mu možná prošlo, kdyby nezakročil současný ředitel, pan Čestmír, společně s právníky D.A.S. Jak si nakonec poradili s tímto zapeklitým případem?

Jedno české přísloví říká: Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A v některých případech dokonce i po školách. Své o tom může říct ředitel Ctirad, který se na právníky D.A.S. obrátil při vymáhání vzniklé škody. Konkrétně se jednalo o celé 4 miliony korun, které se záhadným způsobem dostaly do kapsy jeho předchůdce, ředitele Karla.

Ředitel Čestmír dlouho nelenil a podal na svého bývalého kolegu trestní oznámení. A aby na to nebyl úplně sám, zavolal právníky D.A.S. na právní poradenství a asistenci při prokazování škody. Všechny ze školy ale zajímalo jediné: Čím se vlastně bývalý ředitel Karel provinil? Podle žaloby prý tajně převáděl peníze z účtu školy na svůj soukromý a vystavoval faktury za práce, které ve škole nikdy nebyly provedeny. Provinilý Karel se bránil tím, že v té době nebyl psychicky v pořádku, a ještě k tomu prý podlehl kouzlu hazardu a sázek.

Tyto argumenty byly naštěstí smeteny právníky ze stolu. Právníci našli posudek o zdravotní způsobilosti, ve kterém se psalo, že ředitel Karel byl v té době „zdravý jako řípa“. Aby měli úplnou jistotu, nechali vypracovat další posudek ohledně jeho psychického stavu. Výsledek byl jasný: Karel byl příčetný a plně odpovědný za své chování. Jak to nakonec dopadlo?

Ředitel Karel nakonec dostal tři roky ve vězení s podmínečným odkladem na další tři roky, a ještě výzvu k vrácení všech nakradených peněz. Protože ale neměl dost prostředků na úhradu celé částky, došlo i na samotnou exekuci. Současný ředitel Čestmír naštěstí nemusel hnout ani prstem, protože právníci veškeré právní a administrativní záležitosti vyřídili za něj. Hrozivý dluh čtyř milionů tak byl jednou pro vždy smazán a pan Čestmír si mohl konečně oddychnout.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek