Eurolicence a europokuta

12. srpna 2019

Pan Martin se živí jako autodopravce. Autodopravce mezinárodní silniční nákladní dopravy, abychom byli přesnější. S tím se pojí hromada papírování a potřebných povolení. Jedním z nich je tzv. eurolicence, kterou když u sebe řidič nemá, riskuje pěkně mastnou pokutu. A pan Martin ji neměl. Vlastně měl, ale málo...

Pro ty, kteří by se ptali, co to je ona eurolicence – zjednodušeně řečeno se jedná o doklad, který opravňuje českého dopravce k mezinárodní přepravě zboží pro cizí potřeby. V rámci vnitrostátní přepravy tento dokument potřeba není. Originál tohoto dokumentu musí být uložen v sídle společnosti, pro kterou řidič jezdí, a opis, vydaný krajským úřadem, musí u sebe mít řidič ve vozidle.

Když pana Martina v Rakousku kontrolovala policie, měl u sebe pouze kopii eurolicence ověřenou notářem. Všechno ostatní měl v pořádku – náklad, jeho váhu i zabezpečení, povinné přestávky, tachograf, povolení, smlouvy... Všechno. Rakouské správní orgány i kvůli tomu, že nezjistily žádné další pochybení, uložily panu Martinovi pokutu v minimální přípustné výši, tedy 1 453,- €. Nebylo to nejhorší, ale i tak by se jednalo o citelný zásah do jeho majetkových poměrů.

Po nastudování všech podkladů, které nám pan Martin dodal, jsme se po poradě s panem Martinem rozhodli vyzkoušet jedinou možnost, která v tu chvíli byla – požádat rakouské úřady o mimořádné snížení pokuty. Po konzultaci se spolupracujícími advokáty jsme zvolili strategii argumentace a sepsali pro pana Martina příslušnou žádost. Ten ji ve stanovené lhůtě rakouským úřadům odeslal a nezbývalo než čekat. Měli jsme upřímnou radost, když nám pak pan Martin po dvou a půl měsících sdělil, že mu rakouské úřady vyšly vstříc a snížili mu uloženou pokutu na třetinu.

Opět jsme tak dokázali, že D.A.S. své klienty na holičkách nenechává... :-)

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 6 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek