Jak nepřijít o body (a peníze)

8. dubna 2024

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Pan Filip je majitelem velké společnosti pro nákladní dopravu. Svá auta i řidiče pečlivě prověřuje, a proto mu byznys rok od roku kvete. Jednoho dne se k němu dostala ale překvapující zpráva: „Jedno z vašich vozidel nesplnilo technické podmínky a ohrožovalo ostatní účastníky provozu,“ vysvětlil mu správní orgán. „To přece není možné,“ divil se pan Filip.  

„Závada spočívala v úniku oleje, o čemž váš řidič věděl, a přesto pokračoval v řízení. Během jízdy dokonce olej stále doléval,“ prohlásil správní orgán. To všechno ale byly jenom úvahy referentky. A pan Filip rozhodně nechtěl zůstat obviněný z přestupku, kterého se jeho řidič nedopustil. Obrátil se tedy na advokáty D.A.S., aby mu podali pomocnou ruku. 

Advokáti se zúčastnili ústního jednání ohledně přestupku a vznesli několik zásadních námitek. Ty správní orgán nakonec uznal a řízení zastavil. Jenže ještě nebylo vyhráno. Úředníci byli odhodlaní najít přestupek za každou cenu. Rozhodli se proto zahájit diskuzi o tom, zda k závadě došlo před jízdou (a dalo se jí zabránit), nebo až během ní. Řidič ovšem přísahal, že předem provedl obvyklou kontrolu a nic podezřelého nenašel. Správní orgán sice nebyl schopný dodatečně obstarat další důkazy (technická prohlídka nic zvláštního neodhalila), nicméně pana Filipa nechtěl nechat odejít „s prázdnou“. 

Původní přestupek tak překvalifikoval na přestupek „jízdy s ojetými pneumatikami“, za který mu byla uložena pokuta ve výši 2.500 Kč. Naštěstí se jednalo o nebodovaný prohřešek, což pan Filip jakožto řidič z povolání velmi ocenil. Bez pomoci D.A.S. by dostal mnohem vyšší pokutu, a navíc by přišel o body. „Ještě že vás mám. Ani nevím, jak bych správní orgán přesvědčil o naší nevině,“ děkoval advokátům za asistenci. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před týdnem

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek