Když se dovolená promění v noční můru

5. února 2024

Sluníčko, koupání a pohoda. Takhle si svůj výlet malovala Katka. Její dovolená ale skončila dřív, než začala. Jedno uklouznutí skončilo ošklivým úrazem hlavy a následnou operací. Aby toho nebylo málo, do všeho se zapletla také pojišťovna, která po Katce požadovala zaplatit přes 1 milion korun.

Katka dlouho toužila po dobrodružství v zahraničí. Bohužel dopředu netušila, že její výlet bude úplně jiný, než si představovala. Jednoho dne objevovala krásy ostrova, když upadla na útes a silně se bouchla do hlavy. Katku v bezvědomí našel procházející pár, který naštěstí nezaváhal a okamžitě zavolal sanitku. Úraz hlavy byl natolik vážný, že Katka v nemocnici podstoupila náročnou operaci mozku.

Katka byla samozřejmě pojištěná a pojišťovna uhradila veškeré náklady na léčbu a let do pražské nemocnice. Po dlouhém zotavování byla konečně schopná fungovat. Jenže tady náš příběh nekončí.  

Zhruba po 1 roce od nešťastné nehody dostala Katka dopis. „Prosíme o předložení policejního protokolu pro likvidaci předmětné události. Pokud nám ho nedodáte, budeme po vás vymáhat náhradu vynaložených nákladů v celkové výši 1.084.402,80 Kč,“ psala pojišťovna.  

V tu chvíli se Katce podlomila kolena. „To se mi snad jen zdá.“ Ještě že její tatínek měl sjednané právní pojištění pro rodiny, a tak advokáti D.A.S. mohli včas zakročit. Brzy pojišťovně zaslali dopis, ve kterém žádali o upuštění od policejního protokolu. Ten totiž vůbec neexistoval (a ani existovat nemohl), protože celá záležitost se řešila přímo s lékaři – nikoliv s policií.  

Co na to pojišťovna? Ta zahájila přezkoumání celého případu, a nakonec dospěla k závěru, že advokáti mají pravdu. Katka zanedlouho dostala dopis s informací, že policejní protokol už není zapotřebí a že po ní nic vymáhat nebudou. Asi si dokážete představit, jak moc si celá rodina oddychla.  

Pro advokáty byl však největší odměnou děkovný dopis od tatínka Katky. „Moc šancí jsem tomu nedával, ale v duchu jsem doufal. Nesmírně si vážím, co jste pro mou dceru udělali. Bez právní pomoci bych si nevěděl rady a pod nátlakem pojišťovny bych byl donucen částku nějakým způsobem uhradit.“ Celý případ měl šťastný konec a rodina Katky může žít dál bez obav, že jim od pojišťovny přijde další nemilá zpráva. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek