Nebezpečné liberecké chodníky

20. března 2023

Voda, sníh nebo bláto dokáže na chodnících nadělat pěknou paseku – riziko uklouznutí a pádu je tak během zimních měsíců značně větší. Své o tom ví také pan Ondřej, který nebezpečí pěších zón okusil v centru Liberce.

Bylo úterý, pracovní den a pan Ondřej se chystal do práce. Letos si dal předsevzetí, že místo vození v autě nebo MHD bude více chodit, a tak do kanceláře zamířil po svých. Ranní procházka ale skončila nešťastně – uklouznutím a pádem na tvrdé dlažky. Nejen, že si při pádu roztrhl kalhoty za 3.000 Kč, ale ještě k tomu si poranil koleno. Příčinou uklouznutí byl mokrý povrch části chodníku, která je zbudována z velmi kluzkého materiálu. Asi vás nepřekvapí, že na tom stejném místě spadlo už několik jeho známých a kolegů.  

Pana Ondřeje celá situace rozčílila natolik, že zavolal právníkům a ptal se, zda by nešlo s nebezpečnými chodníky něco udělat. „Je to jen otázka času, než si tam někdo zlomí nohu,“ stěžoval si. S tímto přáním tým D.A.S. oslovil Magistrát města Liberec a uplatnil nárok svého klienta na náhradu škody. 

Komunikace s magistrátem byla velmi zdlouhavá a úřad se ze svých povinností vykrucoval, jak jen to šlo. Právníci chtěli proces zrychlit, a proto se obrátili na pana Ondřeje: „Dokázal byste nám obstarat další svědecké výpovědi ohledně nebezpečnosti daného chodníku? Věříme, že úředníci by hned měli větší motivaci jednat.“ Tato prosba byla pro pana Ondřeje hračka. Netrvalo dlouho a právníkům zaslal více než 10 písemných výpovědí osob, které měly totožnou zkušenost. Právníci poslali všechny důkazy s další výzvou o náhradu škody a čekali, jak se k tomu magistrát postaví.  

 

Jak to nakonec dopadlo? Jakmile úředníci viděli, kolik lidí se na místě zranilo, začali se případem aktivně zabývat. Celou událost ohlásili pojišťovně a pan Ondřej dostal 1.830 Kč – částku, která odpovídala stáří a opotřebení kalhot. To ale nebylo všechno. Magistrát skutečně začal řešit nevhodnost zvoleného materiálu na chodníku, aby se podobná situace už neopakovala. Pan Ondřej tak mohl slavit malou výhru pro sebe a velkou výhru pro všechny obyvatele Liberce. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek