Nejrychlejší italské prázdniny v kopřivách

3. srpna 2020

Itálie je nádherná země a jako destinace pro letní radovánky neztrácí na své oblibě. Během prázdnin jsou však často místní úředníci přetížení řadou přestupků, a tak může docházet i k neúmyslným chybám při zasílání pokut. Jak se jim bránit?

Zaznamenali jste v médiích kuriózní případ řidičky, která údajně jela v Itálii se svým Fordem Focus 703 km/h? Možná to byla náhoda, možná zasáhl osud. Každopádně se jednalo o naši klientku Janu. Ta byla informována, že pokud nepodá proti rozhodnutí o pokutě odvolání, musí po nabytí rozhodnutí právní moci vysokou pokutu uhradit. Jak ale v takové případě postupovat? Jak odvolání sepsat a v jakém jazyce? To paní Jana už řešit nemusela. Vše jsme za ní vyřešili a společně se nesmyslné rychlosti zasmáli.

Pokud vám připadá předešlý odstavec úsměvný, pak vězte, že se nejednalo o ojedinělý případ z Itálie. Naše další klientka, tentokrát paní Květa, obdržela pokutu z Itálie. Údajně měla se svým karavanem spáchat přestupek – jízda na červenou.

Paní Květa byla zaskočená, protože se do Itálie ještě nikdy nepodívala. Navíc karavan, se kterým měla přestupek spáchat, má zaparkovaný v kopřivách za domem. Dokonce své tvrzení později doložila i řadou fotografií. Jak už to u zahraničních pokut bývá, ani u této se nejednalo o malou částku. Navíc paní Květa netušila, jak s italskou stranou komunikovat a co vše potřebují zaslat. Naštěstí si vzpomněla, že má pojištění právní ochrany. A tak se na nás obrátila.

Po přezkoumání podkladů jsme se s italským správním orgánem urychleně spojili. Vysvětlili podstatu problému a vyžádali si potvrzení, že pokuta proti naší klientce nebyla oprávněna a také (s ohledem na omyl subjektu přestupku) o anulaci pokuty.

Ačkoli nejsou Italové známí svojí ochotnou, nadto v době prázdnin. Podařilo se nám nakonec příslušného pracovníka přesvědčit, aby případ po zaslání našich důkazů přezkoumal. Zaslali jsme všechny důkazy a fotografie karavanu v kopřivách. Po pár dnech se italský správní orgán ozval ohledně výsledků přezkoumání. A skutečně na jejich straně došlo k omylu a pokuta byla zrušena. Dále se italská strana omluvila za nepříjemnosti.

A paní Květa? Ta byla velmi ráda, že naše pojištění právní ochrany nezrušila ani na vozidle, které jí stálo před domem. Později se nám totiž přiznala, že chtěla u karavanu pojištění právní ochrany zrušit. U kopřiv si nejsme jistí, ale díky D.A.S. už naši klientku neoprávněná pokuta nepálí.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek