Nesmyslná výpověď

7. listopadu 2018

Po 15 odpravovaných letech pro velký obchodní řetězec obdržela paní Irma od svého zaměstnavatele výpověď pro hrubé porušení zákonných povinností. Prý měla manipulovat s evidencí pracovní docházky. Ničeho takového si ale paní Irma nebyla vědomá. Jednala totiž na pokyn nadřízených.

Paní Irma v obchodním řetězci pracovala jako vedoucí oddělení pokladen. Při měsíčním uzavírání docházky brigádníků zjistila, že jeden odpracoval o 12 hodin více, než bylo možné – směny byly sice rozvržené správně, nicméně jiný zaměstnanec onemocněl a tento brigádník za něj zkrátka zaskočil, aniž by dal paní Irmě vědět. Po konzultaci s nadřízeným převedla paní Irma těchto přebytečných 12 hodin do dalšího měsíce a brigádníka o tom informovala. Výsledkem bylo, že paní Irma obdržela od svého zaměstnavatele výpověď z pracovního poměru pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jí vykonávané práci.

Obrátila se tedy na nás a my ihned pověřili advokáta. Ten po seznámení se s okolnostmi kontaktoval zaměstnavatele paní Irmy, že takovouto výpověď nelze uznat a trval na jejím dalším zaměstnávání. Zaměstnavatel však výzvu advokáta ignoroval, a proto byla podána žaloba na určení neplatnosti výpovědi.

Po bezmála roce nám dal soud za pravdu, když rozhodl, že výpověď je neplatná. Zaměstnavatel se pokusil zvrátit vše na svou stranu a postupně podal odvolání i dovolání k Nejvyššímu soudu ČR. Pokaždé neúspěšně. To ale pořád nebyl konec! Protože naše žaloba byla úspěšná, měla paní Irma nárok na náhradu mzdy za dobu, kdy jí zaměstnavatel neumožnil pracovat. Dohromady 769 556,- Kč. Zaměstnavatel se však opět ke svým povinnostem neměl a museli jsme tak znovu absolvovat celé soudní kolečko. A opět úspěšně.

Celkem se náklady na zastupování paní Irmy vyšplhaly na bezmála 148 000,- Kč a znovu se ukázalo, jak důležité je, když při Vás stojí silný partner. Jen těžko si lze představit, že by paní Irma svému zaměstnavateli s vidinou takovýchto nákladů dokázala vzdorovat.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 3 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek