Poctivý zaměstnanec je k nezaplacení

26. února 2024

Najít spolehlivého a poctivého zaměstnance je někdy pěkný oříšek. Sám se o tom přesvědčil také pan Leoš, který pracuje ve vedení jedné přepravní společnosti. Vždy se v lidech snažil vidět to nejlepší, což se mu v tomto případě vymstilo. Nový zaměstnanec Franta mu ukázal, jak důležité je vše prověřovat.

Přepravní společnost pana Leoše rok od roku roste, což s sebou přináší další zodpovědnosti. Jednou z nich je také nábor nových zaměstnanců. Letos do svého týmu přijal pana Frantu, který se jevil jako velmi slušná posila. A tak tomu skutečně bylo – tedy alespoň na začátku.  

Po několika měsících se v účetnictví začaly objevovat různé nesrovnalosti. Záhadné zvýšení nákladů na benzín a naftu nedokázal nikdo vysvětlit až do podrobné kontroly. Při ní se zjistilo, že došlo ke zneužití firemních prostředků k soukromým účelům – a že tento prohřešek nemá na svědomí nikdo jiný než pan Franta.  

„To se mi snad zdá,“ kroutil hlavou pan Leoš, když se k němu donesla tato nemilá novina. Naštěstí si vzpomněl, že má firma sjednané pojištění od D.A.S a že by se mu právní asistence opravdu hodila. „Pánové, jak mám v takovém případě postupovat?“ Advokáti měli jasno. „Doporučujeme okamžité ukončení pracovního poměru a vymáhání sumy, kterou pan František odcizil.“  

Nejednalo se o žádnou zanedbatelnou částku – celková škoda se blížila 200.000 Kč. Pan Franta se však svého nepoctivého výdělku nechtěl vzdát, a tak si na pomoc najal právní zástupkyni. Všechno ale bylo marné. Pravda byla na straně pana Leoše a žádná odborná pomoc to nedokázala změnit.  

Jak to dopadlo? Panu Frantovi nezbylo nic jiného než zaplatit 200.000 Kč plus náklady na právní zastoupení. A pan Leoš? Ten se mohl radovat. Nejen že se rychle zbavil nepoctivého zaměstnance, ale rovněž se snadno domohl náhrady vzniklé škody. Navíc se naučil jednu cennou lekci – jak důležité je prověřovat každého nováčka.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 6 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek