Přetahovaná s pojišťovnou

21. června 2021

Když se nám stane úraz, spoléháme nejen na péči doktorů, ale také na zdravotní pojišťovnu, která by nám měla pomoci pokrýt náklady za léčbu a rekonvalescenci. Důvěru v ní vkládal i pan Ladislav, kterému operace kolene přinesla celoživotní zdravotní následky. Pojišťovna se však k němu obrátila zády.

Jeden ošklivý úraz a následky mohou být celoživotní. Takovou zkušenost má i pan Ladislav, který musel podstoupit operaci levého kolene. Hojení a rekonvalescence však neprobíhala podle plánu – koleno pořád bolelo a natékalo, což pana Ladislava limitovalo ve všem, co se dělal. Proto byl velmi překvapen, když mu pojišťovna oznámila, že mu za úraz vyplatí jen 190.000 Kč. A to i přesto, že primář, který pana Ladislava ošetřoval, prohlásil, že to v budoucnosti vypadá na totální endoprotézu kolenního kloubu.  

„Takhle to teda nenechám,“ rozhořčil se pan Ladislav nad nespravedlností a ihned kontaktoval D.A.S. Právníci nelenili a pustili se do vyjednávání s pojišťovnou. Vyzvali ji k tomu, aby pojistné plnění navýšila na alespoň dvojnásobné, a argumentovali při tom přetrvávajícími problémy pana Ladislava i lékařskými zprávami. Jak to bylo dál?  

Pojišťovna se nechtěla vzdát bez boje, a tak pana Ladislava požádala o opětovné lékařské vyšetření. Po doložení výsledků už pojišťovna uznala svou chybu a částku 190.000 Kč navýšila o dalších 228.000 Kč. Jenže to byl teprve začátek. Protože neuvedla, za co přesně hodnotu navýšila, žádali právníci D.A.S. vysvětlení.  

Právníci i pan Ladislav se domnívali, že ocenění bylo provedeno tak, aby pojišťovna co nejvíce ušetřila. A tak ji znovu žádali o zvednutí částky pojistného plnění z 22 % na 28 %. V tu chvíli se ale pojišťovna začala cukat, a tak D.A.S. povolalo do boje také partnerskou advokátní kancelář.  

V této fázi se už schylovalo ke zdárnému konci. Když se spřátelená advokátní kancelář obrátila na pojišťovnu s návrhem řízení znalců, pojišťovna nakonec s pojistným plněním ve výši 28 % souhlasila. Bylo dobojováno, což pro pana Ladislava znamenalo bonusových 646.000 Kč. Jeho koleno to sice nevyléčí, ale alespoň ví, že se mu díky D.A.S. dostalo zasloužené spravedlnosti. 

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek