Řidič náklaďáku v nesnázích

24. ledna 2019

„Jó řidič, ten tvrdej chleba má,“ zpívá Láďa Vodička ve své nejznámější písni. A nejen řidič, ale častokrát i jeho zaměstnavatel. Zaměstnanec našeho klienta se se svým nákladním vozidlem bez svého zavinění stal účastníkem dopravní nehody v zahraničí. Policie se však k pomoci neměla.

Déšť, mlha – zkrátka podzim se vším všudy. Zaměstnanec našeho klienta, pan Jakub, jel se svým náklaďákem zpátky domů z Rakouska. Náhle protijedoucí vozidlo vyjelo ze svého pruhu a čelně nabouralo do nákladního vozidla, které řídil pan Jakub. Jako zázrakem se nic vážného nestalo, jen řidič protijedoucího vozidla utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice. Pan Jakub, ačkoliv silně otřesený, zůstal na místě, aby jednal s policií. Ta mu však odmítla poskytnout jakékoliv informace či kontaktní údaje o viníkovi nehody či o jeho pojištění. Podal výpověď a dál se s ním policie nemínila bavit.

Zaměstnavatel pana Jakuba nechal poškozené nákladní vozidlo odtáhnout do Česka a marně se potom snažil od policie získat alespoň protokol o nehodě. Obrátil se proto na nás, abychom jemu a jeho zaměstnanci v této nelehké situaci pomohli. Ihned jsme nechali zpracovat znalecký posudek, důrazně si od rakouské policie vyžádali protokol o dopravní nehodě a dále jsme vedením případu pověřili ostříleného advokáta, který se specializuje právě na odpovědnostní vztahy v mezinárodní dopravě.

Advokát pak už měl snadnou, nicméně velmi důležitou práci. S vyčíslenými nároky našeho klienta kontaktoval rakouskou odpovědnostní pojišťovnu viníka. A pak už všechno šlo jako po drátkách. Pojišťovna nárok našeho klienta uznala a bez okolků uhradila všechny náklady, které dopravní nehoda našemu klientovi a panu Jakubovi přinesla. Celkem se jednalo o 1 246 000,- Kč a 1 895,- €. Svůj podíl na úspěchu má ale i sám klient, který nám poskytl pečlivě vypracovanou dokumentaci a poctivě všechny nároky doložil.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek