S dobře naloženým vozem by se prý nic nestalo

19. října 2017

Lehce namrzlá vozovka a už to jede. Lehce přidrzlá pojišťovna a jede to dvojnásob. Kabina nákladního vozu pana Vojtěcha utrpěla po nehodě značné škody. Jenže pojišťovna vyrazila do boje s oblíbenými výlukami a zpochybnila způsob, jakým pan Vojtěch připevnil svůj náklad. Znalecký posudek byl pro ni jen kus papíru. Pro soud ovšem nikoli.

Řidiči z povolání moc dobře vědí, že si náhoda nevybírá a nepříjemné dopravní situace potkávají i ty nejzkušenější řidiče. Pan Vojtěch si pro takové účely pořídil havarijní pojištění. Když se pak jeho vůz stal na zledovatělém povrchu neovladatelným a náklad kvůli následnému nárazu poškodil zezadu kabinu, spoléhal se na svou pojišťovnu, že mu pomůže s úhradou oprav. Vše poctivě zdokumentoval a požádal pojišťovnu o výplatu pojistného plnění za poškození kabiny. Jenže narazil podruhé.

Pojišťovna odmítla vyplatit panu Vojtěchovi pojistné plnění a závěr odůvodnila tak, že na škody způsobené věcí přepravovanou se vztahuje výluka z pojistných podmínek. Pan Vojtěch na nic nečekal a požádal nás o pomoc. Upozornili jsme pojišťovnu, že pan Vojtěch náklad řádně upevnil a pro jeho zabezpečení víc udělat nemohl. I když jsme však nechali vypracovat znalecký posudek, který potvrzoval standardní zajištění nákladu, pojišťovna trvala na svém.

Zahájili jsme soudní řízení, během kterého pojišťovna nadále zpochybňovala tvrzení pana Vojtěcha i předložený znalecký posudek a upozorňovala na výluku z pojistných podmínek. Soud musel nechat připravit revizní znalecký posudek, na jehož základě se ukázalo, že k poškození vozu došlo skutečně kvůli nárazu během nehody, a vyloučilo, že by pan Vojtěch náklad špatně upevnil. Pojišťovna ustoupila, navrhla soudní smír, uhradila opravu vozu a také náklady soudního řízení.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 3 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek