Školko, otřes se

24. června 2020

Klientem v našem příběhu týdne je jedna menší mateřská školka z malého okresního města. Ta měla s jistým vydavatelstvím smlouvu na odběr dětských časopisů a spolupráce dlouhá léta probíhala bezproblémově. Až jednou do školky dorazily obvyklé časopisy s fakturou, která byla skoro třikrát větší než doposud.

Paní ředitelka okamžitě telefonicky ověřovala, zda ve vydavatelství nedošlo k chybě – takový rozdíl oproti běžně fakturovaným částkám skutečně na první pohled jako omyl vypadal. V telefonu se ale paní ředitelka dozvěděla, že se o žádný omyl nejedná. Fakturu ať prý zaplatí, jinak bude vydavatelství dluh vymáhat. Zklamaná a rozčarovaná přístupem vydavatelství ihned napsala, že si školka časopisy dále již nepřeje za novou cenu odebírat, na což jí z vydavatelství vzápětí přišla odpověď, že má školka smůlu, když smlouva je ještě na rok a půl.

V tu chvíli byla paní ředitelka skutečně ráda, že své školce sjednala pojištění právní ochrany u D.A.S. Ihned jsme případ převzali a začali se prodírat spletitými uličkami všeobecných obchodních a smluvních podmínek a hromadou nepřehledných faktur, které měla mateřská školka od neférového vydavatelství k dispozici. Po prozkoumání všech relevantních podkladů jsme dospěli k závěru, že skokové, a hlavně jednostranné, zvýšení ceny, kterého se vydavatelství dopustilo, je protizákonné. Posléze jsme se i dozvěděli, že se jednalo o způsob, jakým chtělo vydavatelství řešit svou nevalnou finanční situaci. Nebylo už dále o čem rozmýšlet – vydavatelství jsme v zastoupení mateřské školky zaslali výzvu opřenou o relevantní argumenty, proč je zvýšení ceny nezákonné a nelze jej ze strany školky akceptovat. Spolu s tím jsme odeslali i odstoupení od smlouvy, jelikož si paní ředitelka již nadále nepřála s daným vydavatelstvím spolupracovat.

Pod tíhou argumentů a snad i vlastního svědomí jednatel vydavatelství akceptoval námi ve výzvě uvedené argumenty a písemně sdělil, že vydavatelství na úhradě sporné faktury trvat nebude. Zároveň i přijal odstoupení od smlouvy. A paní ředitelka? Ta byla nesmírně ráda, jak vše dopadlo. Nejen, že jsme její mateřské školce ušetřili přes 10.000 Kč, zároveň jsme i dosáhli toho, že s nepoctivým vydavatelstvím už nikdy nebude muset mít nic společného.

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek