Ten horší vlhký sen

23. května 2018

Kdo bydlí v rodinném domě nebo na chatě, ví, jakou neplechu dokáže nadělat vlhkost. Obzvlášť na jaře, kdy všechno taje a příroda se probouzí ze zimního spánku. Izolace je jasná volba, ale co když se pokazí?

Přesně tuto situaci řešil i pan Jindřich. Dlouze vybíral firmu, která mu udělá hydroizolaci rodinného domu. Nakonec vybral, zaplatil 347 000,- Kč, podepsal předávací protokol a ejhle -  neštěstí bylo brzy na světě. Nebo spíš plíseň ve sklepě. Firma práci odbyla a navíc použila nekvalitní materiál. I když se pan Jindřich snažil s firmou dohodnout na slevě z ceny, nepochodil. Po chvíli mu došla trpělivost a předal případ nám.

Výzva – nic. Podali jsme tedy žalobu na slevu z ceny díla. Soudní proces se vlekl několik let. Dokazování bylo složité. Museli jsme nechat vypracovat hned několik znaleckých posudků – jednak ohledně nevhodnosti zvoleného materiálu a jednak ohledně nekvality provedených prací. Naše úsilí se ale vyplatilo. Soud rozhodl ve prospěch pana Jindřicha a přiznal mu nárok na slevu z ceny díla ve výši 165 000,- Kč. Protistrana se sice nechtěla vzdát a podala odvolání, ale i odvolací soud dal panu Jindřichovi rychle za pravdu.

Soudní náklady tohoto několikaletého sporu se vyšplhaly na těžko uvěřitelných 280 000,- Kč. Částečně i z důvodu několika pořizovaných znaleckých posudků, ale naštěstí pro pana Jindřicha, všechny náklady jsme za něj platili my v rámci pojištění. A platily bychom je, i kdyby mu soud za pravdu nedal, a i to je jedním z řady důvodů, proč pan Jindřich nedá na D.A.S. dopustit.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek