Traktorům prý taky občas přirozeně dojde šťáva

3. října 2016

Co je ještě běžné opotřebení a co už jednoznačná porucha? O tom se pan Vladimír dohadoval se svou pojišťovnou. Po nákupu traktoru si ho pojistil v domnění, že když se něco stane, pojišťovna mu pomůže pokrýt náklady na opravu a on se bude moci v klidu soustředit na svou práci. Jaké pak bylo překvapení, když se pojišťovna začala vymlouvat na výluky.

Traktor není provizorní motokára pro fanoušky bláta a oranic. Kdo si pořizuje traktor, pořizuje si spolehlivého a odolného spolupracovníka, který se nezalekne žádné dřiny ani terénu. Není proto divu, že do svého traktoru pan Vladimír investoval nemalé peníze a ještě navíc si pro něj sjednal pojištění, které ho mělo ochránit před nenadálými náklady spojenými s případnými poruchami nebo závadami.

Když pak skutečně došlo na lámání chleba a traktor bylo potřeba zavézt do servisu kvůli poškozeným brzdám, pojišťovna se začala ohánět smlouvami, které z pojistného plnění vylučují škody vzniklé následkem trvalého provozu a běžného přirozeného opotřebení. Zoufalý pan Vladimír se na nás obrátil s prosbou o pomoc. Díky tomu, že měl u nás sjednanou právní ochranu pro svůj traktor, Poskytli jsme mu potřebnou právní asistenci.

Pojišťovně jsme poslali výzvu k přehodnocení celého případu, neboť na základě vyjádření autorizovaného servisního střediska pro daný traktor šlo o poruchu vzniklou jednorázovým přetížením brzd a nikoli tedy běžným užíváním. Pojišťovna se zjevně nechtěla pustit do právního sporu, proto své stanovisko změnila a panu Vladimírovi pojistné plnění v hodnotě několika set tisíc korun vyplatila.

Panu Vladimírovi se velmi ulevilo a dokonce sjednal právní ochranu i pro své další stroje.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek