Zkažené zimní radovánky

14. prosince 2020

Vydat se na hory do sousedního Rakouska je snem nejednoho nadšeného lyžaře. Stejně to měla i paní Monika, která se se svým manželem rozhodla zpříjemnit zimní období. Jejich dovolenou však překazilo ošklivé zranění, které způsobilo zdravotní i právní komplikace. Jak si právníci poradili s případem v rakouském prostředí?

Zima každoročně láká vášnivé lyžaře k vyzkoušení čerstvého prašanu a dlouhých sjezdovek. Jinak to nebylo ani u paní Moniky, která se moc těšila na dovolenou v rakouském lyžařském středisku. První dny probíhaly přesně podle představ – krásné svahy, modrá obloha a dokonale upravený sníh. Jeden incident však magickou atmosféru rakouských masivů rychle zkazil.

Na svahu do paní Moniky narazil další lyžař a přivodil jí zranění, se kterým nemohla dál pokračovat. Vidina dlouhých zimních radovánek v rakouském lyžařském středisku se rázem rozplynula. Skútr paní Moniku rychle dopravil do nemocnice, kde se jí dostalo řádného, ale drahého vyšetření. „Ještě že máme tu právní ochranu,“ pomyslela si s úlevou paní Monika. To ovšem nevěděla, jaké komplikace ji čekají.

Právníci z D.A.S. začali případ paní Moniky okamžitě řešit. Prokazování nehody a škod sice bývá komplikované, ale to právníky neodradilo. Celým procesem paní Moniku navíc ochotně provedli.

Krokem číslo jedna byla rekonstrukce incidentu přímo na sjezdovce, kde došlo ke srážce. K tomu bylo zapotřebí zaplatit zálohu 7.000 € na náklady znalců (lékařský posudek a posudek v oboru zimních sportů), tlumočníka a další poplatky. To nebylo všechno. Kromě toho musela paní Monika podstoupit v Rakousku i další vyšetření, aby jí její odškodné nemohl nikdo upřít.

A jak to nakonec dopadlo? Po zdlouhavém telefonování, papírování a prokazování důkazů ze strany právníků se paní Monika nakonec dočkala. Škoda, kterou na sjezdovce utrpěla, jí byla vyplacena v plné výši. Sama by si na zahraniční vyjednávání netroufla, ale se zkušenými právníky po svém boku dobře věděla, že se nemá čeho obávat.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek