Zrada od šéfa

11. října 2021

Jistá práce, zvýšení kvalifikace, skvělý plat. To jsou výhody, kterých se pan Lukáš nemohl dočkat. Jeho nadšené očekávání o nové práci však brzy vystřídal pocit zklamání. A bez právní asistence D.A.S. se nakonec neobešel.

Změna zaměstnání představuje svěží start a příležitost, jak začít znovu a třeba lépe. Pana Lukáše jedna taková změna čekala a moc se na ni těšil. V sázce byly roky stabilní práce, a dokonce zvýšení kvalifikace. „Přesně tohle jsem potřeboval,” radoval se pan Lukáš. Byl dokonce tak nadšený, že se s novým zaměstnavatelem domluvil, že u něj zůstane až do konce roku 2024 – přestože měl pracovní poměr na dobu určitou do května roku 2021.  

Když se ho kamarádi ptali, jak to bude se smlouvu potom, pan Lukáš je chlácholil, že mu jeho šéf poměr určitě prodlouží. Jakmile se ale přiblížil termín konce smlouvy, zaměstnavatel se začal ošívat. „Je mi to moc líto Lukáši, ale bohužel vám poměr nemůžeme prodloužit,” řekl zaměstnavatel. A co hůř, vyzval pana Lukáše, aby podepsal dohodu o uznání dluhu, který byl způsoben náklady na zvýšení kvalifikace

Pan Lukáš dlouho neváhal a obrátil se na právníky D.A.S. Nejen, že měl přijít o svou práci, ale ještě zaplatit za něco, co podle něj nebylo fér. U zaměstnavatele totiž chtěl nadále pracovat a závazek dodržet. Právníci na urgentní situaci zareagovali urgentním dopisem, ve kterém zaměstnavatele informovali o jeho nesprávném postupu. Společně s tím poukázali na judikaturu Nejvyššího soudu, která hovoří v prospěch pana Lukáše a prokazuje rozpor s dobrými mravy. 

 Jak to celé dopadlo? Po těchto trefných důkazech musel zaměstnavatel uznat svou chybu. Panu Lukášovi se omluvil a od svého požadavku na zaplacení „dluhu” naštěstí upustil. Klient sice svou práci zpátky nedostal, ale alespoň mohl odejít bez finančních břemen. „To mi spadl kámen ze srdce,” řekl s úlevou pan Lukáš a poděkoval právníkům D.A.S., že se ho zastali v této zapeklité situaci.  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Rakouská dálniční známka není všemohoucí

Jezdíte často přes Rakousko? Koupě dálniční známky ještě nemusí znamenat, že máte vše pod kontrolou a můžete bezstarostně cestovat. Rakouský úřad ASFiNAG je neúprosný, o čemž se přesvědčil i pan Honza.

Celý článek
Před týdnem

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před 2 týdny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek