Asistenční služba, která vám při odtahu odře auto

2. října 2023

Asistenční službu si k povinnému ručení sjednáváme proto, aby nám ušetřila starosti, čas a peníze. Čekáme přitom, že jde o profíky, kteří v zahraničí spolupracují s prověřenými společnostmi. Co ale budete dělat, pokud vám zajistí odtahovou službu, přitom vám auto zničí, ale škodu platit nechce?

Auta jsou nevyzpytatelná. Porucha se může objevit kdykoliv, a to ideálně ve chvíli, kdy to čekáte nejméně. Takovou smůlu měl i pan Leoš, jehož náklaďák začal ukazovat poruchu řazení, zrovna když projížděl Itálií. Nic naplat, bylo potřeba zavolat asistenční službu, která měla zajistit odtah do nejbližšího servisu. Jenže při tom došlo k dalšímu a mnohem většímu poškození – odtahová služba totiž neodpojila kardanovou hřídel. 

Pan Leoš se chytl za hlavu, když zjistil, že se jeho milovanému kamionu přetrhla převodovka. Vše samozřejmě nahlásil asistenční službě a očekával, že se to brzy vyřídí. V tom se ale spletl. Asistenční služba ho odpálkovala: „Je nám líto, ale odtah proběhl z naší strany naprosto v pořádku a za škodu si můžete sám.“ To byla poslední kapka, po které následoval telefonát do D.A.S. 

Právníci pana Leoše nenechali ve štychu a hned se pustili do řešení případu. Pan Leoš měl naštěstí neprůstřelné důkazy a předložil data ze sledovacího zařízení náklaďáku. Po zhruba 10 km odtahu se ozvala rána a náklaďák bylo nutné na dálnici zastavit. Až poté odtahová služba demontovala poloosu a auto bylo odtaženo do servisu. 

Asistenční služba i přes veškerá data odmítala uznat chybu, a tak D.A.S. zapojila do případu českého soudního znalce. Aby toho nebylo málo, vyžádala si také vyjádření italského soudního znalce, který se mohl na auto v servisu osobně podívat. Nejen, že potvrdil názor českého experta, ale také vyčíslil vzniklou škodu na 13.139 EUR. K tomu ještě připočítal ušlé náklady za celé 2 měsíce, kdy byl náklaďák odstavený na parkovišti italského servisu, což vycházelo na 218 EUR za každý den. 

D.A.S. má spojence všude, proto oslovila italskou advokátní kancelář, aby případ dotáhla do konce. To byl poslední hřebíček do rakve italské odtahovky. Pojišťovna vyplatila odškodnění v celkové výši 677.000 Kč, přičemž náklady za znalečné dělaly dalších 2.500 EUR a výdaje za překlady a asistenci italského advokáta 32.986 Kč. Pan Leoš a jeho šéf se zaradovali! „Ani nevíte, jak velký kámen nám spadl ze srdce.“ Těžko říct, jak dlouho by se spor táhl a kolik by stál bez zásahu D.A.S. 

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek