Boj s větrnými mlýny pojišťovny

19. září 2023

Jen si to představte. Platíte si životní pojistku a když se konečně naskytne příležitost ji využít, pojišťovna se vůči vám otočí zády. To byl případ paní Mirky, která by to za normální situace pravděpodobně vzdala. Naštěstí ale měla po boku D.A.S., kteří se zákeřných úskoků pojišťoven nebojí.

Hezké letní počasí vyloženě vybízí k tomu, aby se šlo ven. Sedět doma nezůstala ani paní Mirka s dcerou Luckou, která ji celou věčnost přemlouvala, aby spolu vyrazily na brusle. Paní Mirka s nápadem nakonec souhlasila, což nakonec vedlo k několika nepěkným událostem. 

Bruslení bylo zábavné pouze do té doby, než se Lucce podařilo na cyklostezce spadnout a poranit si ruku. „To určitě nebude nic vážného,“ uklidňovala mamku. Jenže v tom se spletla. Bolest ruky ani po 2 týdnech nepřestala, a tak paní Mirka odvezla dceru k doktorovi. Poslední slovo měl rentgen, který prokázal, že ruka je bohužel zlomená. 

Paní Mirka si vzpomněla, že v den pády začala shodou okolností platit nová pojistka životního pojištění. A tak se jí rozhodla rovnou využít. To by ovšem nebyla pojišťovna, kdyby by se nezačala vykrucovat. „Náhradu škody vám bohužel uznat nemůžete. S ošetřením u lékaře jste čekala opravdu dlouho, a navíc není prokázané, zda k úrazu nedošlo ještě v době před pojištěním.“ 

Paní Mirka tušila, že tento případ bude vyžadovat odborníky, a proto se bez okolků rozhodla oslovit D.A.S. Právníci jí pomohli zajistit čestná prohlášení od svědků, což zatím byla jediná překážka pro vyplacení pojistky. Jenže ani to pojišťovně nestačilo. Vyžádala si další lékařské zprávy, detailně popsanou plnou moc na zastupování paní Mirky a vyplnění dříve nezmíněných formulářů. Ať už pojišťovna přišla s jakýmkoliv požadavkem, právníci rychle zareagovali a dodali vše potřebné.  

Jak to nakonec dopadlo? Trpělivost se vyplatila. Po nějaké době pojišťovně došly instrukce i argumenty a paní Mirka nakonec pro Lucku dostala celou pojistku ve výši 7.500 Kč. Pokud by neměla pojištění od D.A.S., za advokátní služby (v případě mimosoudního jednání) by dala zhruba 17.000 Kč. A kdyby se celá věc dostala k soudu, bylo by to ještě o 7.000 Kč více. Paní Mirka byla nadšená, když zjistila, kolik peněz, starostí a nervů díky D.A.S. ušetřila. A co si budeme povídat, kurýrování Lucky bylo s proplaceným bolestným také o něco lepší. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek