Dobrý truhlář, špatný vymahač

20. srpna 2019

Pro menší podnikatele a živnostníky bývá velmi nepříjemné, když jim zákazníci včas neplatí faktury, zejména pak u větších zakázek. Zdržení platby může být až likvidační. Takovýto osud málem potkal i pana Michala – nebýt nás, kdo ví, jestli by své peníze vůbec kdy viděl.

Pan Michal je truhlář a dlužno říci, že velmi šikovný. Pracuje sám, zaměstnance nemá. Pro svého klienta dělal loni na podzim velkou zakázku – schody včetně zábradlí do několika domů klienta. Jednalo se o zakázku za celkem 368 950,- Kč, která měla zabezpečit pana Michala na delší dobu, už proto, že během výroby a instalace schodů jiné zakázky dělat zkrátka nestíhal. Když pak klient otálel s placením faktur, jednalo se pro pana Michala o velmi nepříjemné období.

Nejprve to pan Michal zkoušel se svým klientem po dobrém, čehož jeho klient leda tak zneužíval. Vždycky slíbil, že peníze, nebo jejich část, hned posílá, ale nikdy nic nepřišlo. Výmluvy se kupily jedna na druhou, až se pan Michal kvůli neproplaceným fakturám sám začal dostávat do finančních problémů, jelikož dlužné peníze zkrátka chyběly – ať už na nákup dalšího materiálu pro další práci, nebo zkrátka jen na život. Obrátil se proto na nás, abychom mu s jeho tíživou situací pomohli.

Po převzetí zastoupení pana Michala jsme jeho klientovi zaslali předžalobní výzvu, v které jsme požadovali okamžitou úhradu dlužné částky. Právo bylo na straně pana Michala a případný soudní spor by mohl skončit jedině úspěchem Netrvalo to ani týden a pan Michal obdržel úhradu třetiny dlužné částky na svůj bankovní účet. Současně nás klient pana Michala požádal, zda by zbytek dlužné částky mohl uhradit v pěti splátkách, s čímž pan Michal souhlasil. Připravili jste tedy dohodu o uznání dluhu a splátkovém kalendáři. Po jejím podpisu dlužník dohodě dostál a dlužnou částku ve splátkách včas a řádně doplatil.

Po neúspěšném vymáhání pohledávky vlastní cestou pan Michal sám poznal, jak důležitým partnerem pro podnikání může pojištění právní ochrany od D.A.S. pro malého živnostníka být.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek