Druhou jakost prý koupil na vlastní nebezpečí

15. května 2017

Co si představíte pod spojením “lehce znečištěný obal”? Určitě mnohé, ale rozhodně ne promáčknuté plechy a nefunkční těsnění. Pan Bohumil to z popisu výrobku v internetovém obchodě také nevyčetl. A po doručení se divil. Ještě více se ale divil, když si internetový obchod odmítal zboží odvézt zpět.

Nač perfektně vyladěný obal, když to podstatné se stejně nachází pod ním? Tak uvažoval pan Bohumil, když si objednával novou lednici z internetového obchodu. Zboží, u kterého e-shop uváděl vadu v podobě mírně poškozeného balení, se prodávalo za podstatně výhodnější cenu. Pan Bohumil si jej tedy objednal. Jenže když pak lednici doma rozbalil, zjistil, že se vady zdaleka neobjevují jen na obalu. Spodní část lednice byla zcela promáčklá a těsnění nefungovalo.

Pan Bohumil si dal dvě a dvě dohromady. Za těchto podmínek již cena tak výhodná nebyla. Rozhodl se tedy odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení kupní ceny. Internetový obchod pana Bohumila upozornil, že vrácení lednice je možné pouze v případě, pokud si zajistí svoz přepravní společností. Zároveň mu ale přepravní společnost sdělila, že svoz zboží dočasně pozastavila. To už panu Bohumilovi došla trpělivost.

Vyzvali jsme prodávajícího, aby vše prověřil a vyřídil. Na základě naší výzvy prodejce nárok pana Bohumila uznal, domluvil svoz lednice a vrátil mu kupní cenu. Mnohdy prostě stačí správně formulovat argumenty a vytrvat.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek