Evakuace z řeckého ráje

15. ledna 2024

Nádherná architektura, azurová voda a dechberoucí příroda. Řecko se stalo oblíbenou dovolenkovou destinací pro nejednoho Čecha. Jejímu kouzlu podlehl i pan Dominik, který pro celou rodinu objednal letní zájezd. Řecký výlet ovšem nabral zcela jiný směr – a idylka to zrovna nebyla.

O pobytu na Rhodosu pan Dominik snil už dlouho. Jeho představa o dokonalé dovolené se však rychle vytratila. Těsně před odletem na ostrově vypukly požáry, a proto se hned obrátil na cestovní kancelář, zda je na ostrově vůbec bezpečno. Přece jenom to byla dovolená s all-inclusive za více než 100.000 Kč. „Požár je od vašeho hotelu dostatečně daleko, takže se nemusíte ničeho bát,“ ujišťovala je delegátka. 

Co se ale nestalo…hned první den viděli černé mraky a na kopci jasné šlehající plameny. O pár hodin později vypadla elektřina a přestala téct voda. Situace se dál zhoršovala a kolem 10. hodiny večer jim pracovníci hotelu oznámili nemilou zprávu: „Musíme vás všechny evakuovat.“  

Na parkovišti panoval zmatek, jelikož na záchranu čekaly už stovky lidí. Autobus je následně odvezl do dalšího hotelu, kde společně s ostatními spali na zemi. Další den strávili na tenisových kurtech hotelu a čekali na nové informace. Jenže komunikace s delegátkou a cestovní kanceláří byla tragická. Na telefonáty ani zprávy nikdo neodpovídal, a pan Dominik (stejně jako ostatní) tak zůstali na všechno sami. 

Až po 2 dnech bylo konečně připravené letadlo do Čech. „Aleluja,“ zaradoval se pan Dominik, který byl z celé situace fyzicky a psychicky naprosto vyčerpaný. Spolu se svou rodinou se po dlouhém čekání dostali zpět do Prahy, a jakmile se trošku vzpamatovali, začali s cestovní kanceláří řešit reklamaci.  

Vzhledem k tomu, že na zájezdu nebyli ani 24 hodin, žádali vrácení peněz v plné výši a proplacení dodatečných nákladů. Jak asi tušíte, cestovní kancelář z požadavku pana Dominika nebyla dvakrát nadšená. A nabídla, že mu vrátí pouze ¾ ceny

Pan Dominik se ale nenechal odbýt a zavolal na pomoc advokáty D.A.S. Ti se hned pustili do řešení případu a zaslali cestovní kanceláři výzvu spolu s pádnými argumenty. Celé situaci by se totiž dalo předejít, kdyby dovolenou jednoduše zrušila. Zprávy o ničivém požáru a nebezpečí na Rhodosu kolovaly médii už týdny předtím. I přes to vše se cestovní kancelář rozhodla zájezd realizovat a všechny cestující ujišťovala, že požár jejich dovolenou nikterak neovlivní. 

Jak to nakonec dopadlo? Cestovní kancelář s argumenty advokátů samozřejmě nesouhlasila, nicméně se nechtěla pouštět do rozsáhlejšího sporu. A tak panu Dominikovi vyplatila celých 160.000 Kč. „Moc děkuji za ochotu a rychlé jednání. Bůh ví, jestli bych peníze vůbec dostal zpátky,“ sdělil vděčně advokátům. Na Rhodos pan Dominik ale ještě nezanevřel a prý se tam podívá hned, jak to bude možné – snad za lepších podmínek a s jinou cestovní kanceláří.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Dneska

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek