Kdo by neměl rád firemní dárky?

31. října 2023

Pan Lukáš je šéf, kterého by chtěl snad každý. Svých zaměstnanců si opravdu váží a každý rok je obdarovává firemními dárky. Tento rok však jejich výroba nedopadla tak, jak si pan Lukáš neplánoval. A malé nedorozumění málem skončilo u soudu.

„Nic není důležitějšího než dobrý vztah se zaměstnanci.“ To byla životní mantra pana Lukáše – šéfa jedné české firmy. Každý rok pro své zaměstnance pořádá teambuildingy, večírky a samozřejmě nesmí chybět ani firemní dárky v podobě propisek. 

Pan Lukáš propisky každoročně objednává u stejného dodavatele a vždycky s ním byl nadmíru spokojený. Rozhodl se ho proto oslovit i tento rok. Vybral si barvu, zaslal své logo a čekal na grafický návrh od dodavatele. V době objednávky bylo parné léto a pan Lukáš se chystal na zaslouženou dovolenou, kde mimo jiné nebyl přístup k internetu. Jeho touha po klidu a týdnu bez pracovních hovorů se ale brzy otočila proti němu.  

Jakmile se vrátil z dovolené, obdržel balík s hotovými propiskami. Když ho otevřel, nemohl uvěřit svým očím. Propisky byly úplně jiné, než si představoval. Logo firmy rozmazané, barva ani tvar propisek neodpovídaly jeho objednávce. „To snad musí být nějaká chyba,“ rozčiloval se pan Lukáš. Na nic nečekal a volal svému dodavateli. „Když jste byl na dovolené, poslali jsme vám na e-mail grafický návrh. Na schválení jste měl 3 pracovní dny a když jste nám neodpověděl, dali jsme propisky do výroby. Přesně, jak jsme vás o tom v e-mailu informovali,“ vymlouval se dodavatel. 

„To je poprvé, co o tomto postupu slyším,“ odpovídal nevěřícně pan Lukáš. V rámci udržení dobrých vztahů navrhl, že si propisky ponechá, pokud mu dodavatel dá 50% slevu. Jenže dodavatel nechtěl ustoupit ani o píď. Pan Lukáš se cítil okradený a bezmocný. Naštěstí si vzpomněl na D.A.S. a opět mu svitla naděje.  

Advokáti hned věděli, že spravedlnost je na straně pana Lukáše. Obrátili se na dodavatele s výzvou o poskytnutí slevy a pohrozili mu, že jsou ochotní bránit pana Lukáše u soudu. V tu chvíli si dodavatel uvědomil, že udělal velkou chybu. Nejen, že souhlasil s 50% slevou, ale navíc se panu Lukáši omluvil za nepříjemnosti. „Skvělá práce, pánové,“ pochválil advokáty za jejich ochotu a rychlé jednání. Nepovedené propisky rozdal pan Lukáš svým zaměstnancům a slíbil, že příští rok si dá s výběrem dodavatele extra záležet. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před týdnem

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek