Když pojišťovna nechce platit

28. července 2020

Zdravotní problémy si nevybírají. To věděl i pan Petr, proto se v dobré víře pojistit hned u dvou pojišťoven. Vybral si ty s nejlepšími podmínkami a řádně platit pojistné. Jaké však bylo jeho překvapení, když zdravotní komplikace přišly a s pojišťovnami došlo na lámání chleba.

Jednoho říjnového odpoledne se jako obvykle pan Petr vracel z práce. Když v tom pocítil úpornou bolest. Neváhal a vydal se ke své lékařce, která ho poslala na celou řadu vyšetření. Z rentgenových snímků bylo jasné, že se jedná o čtvrtý stupeň artrózy kyčle. Jediným řešením pro pana Petra byla výměna kloubu. Rekonvalescence byla dlouhá a bolestivá, a proto musel být pan Petr dlouho v pracovní neschopnosti. Naštěstí měl pro takové případy sjednané pojištění.

V jeho případě šlo o životní pojištění, které zahrnovalo denní dávky při pracovní neschopnosti a pojištění neschopnosti splácet sjednané ke spotřebitelskému úvěru pro případy déletrvající pracovní neschopnosti. Pan Petr svůj úraz u obou pojišťoven řádně nahlásil. Vyjádření se strany pojišťoven na sebe nenechalo dlouho čekat. A co se pan Petr dozvěděl? Obě pojišťovny se vyjádřili shodně. A ani v jednom případě neměl podle názorů pojišťoven nárok na pojistné plnění. Po tomto zjištění neváhal a obrátil se na nás.

Po prostudování obou případů jsme zjistili, že panu Petrovi bylo pojistné plnění odmítnuto neoprávněně. Proto jsme se s výzvou k přehodnocení případů na pojišťovny obrátili.

V prvním případu pojišťovna našemu klientovi odmítla vyplatit pojistné plnění za pobyt v rehabilitačním ústavu. Tvrdila, že se jedná o výluku z pojištění. Na naši výzvu však pojišťovna své stanovisko přehodnotila a uznala, že se jedná o nesprávný výklad vlastních pojistných podmínek. Pobyt v rehabilitačním ústavu totiž nebyl příčinou úrazu nýbrž jeho důsledkem. Našemu klientovi proto dodatečně vyplatila 42.000 Kč.

V druhém případu se snažila pojišťovna vymlouvat na to, že se jedná o diagnózu, která vznikla klientovi před sjednáním pojištění. V takovém případu prý není povinna v souladu s pojistnými podmínkami plnění poskytnout. Na základě naší právní analýzy, jsme zjistili, že se jedná o konsolidovaný úvěr, nikoli úvěr nový. Z toho důvodu je nutné za počátek pojištění považovat uzavření smlouvy o původním úvěru, pojišťovna své stanovisko přehodnotila a poskytla našemu klientovi pojistné plnění 23.600 Kč.

Oba případy tedy dospěly do zdárného konce, náš klient si naší práce velice váží a neopomenul nás zahrnout díky. Je přesvědčený, že sám by se nároku na pojistné plnění obtížně a zdlouhavě domáhal.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek