Když vás dodavatel ze dne na den odřízne od elektřiny

31. července 2023

Energetická krize dolehla na všechny. Její výsledky pocítili jak obyčejní lidé, tak dodavatelé, kteří se pod tíhou cen schylovali k nekalým praktikám. Obětí se tentokrát stal pan Ladislav, jenž se jednoho dne ocitl zcela bez energie.

Včera jste vařili, vysávali a svítili. Dneska jste bez elektřiny. Tuhle noční můru zažil pan Ladislav. Už dlouhé roky měl s jedním nejmenovaným dodavatelem energie uzavřenou smlouvu a vždycky vše perfektně klapalo. Navíc si chytře zafixoval cenu plynu a elektřiny, takže byl navzdory energetické krizi v bezpečí. Zatímco pan Ladislav se těšil ze svého rozhodnutí, dodavateli do zpěvu rozhodně nebylo. Ceny na burze začaly bleskově růst a jeho profit z prodané energie klesal (protože si elektřinu nenakoupil s dostatečným předstihem). 

Dodavatelé nečekanou krizi řešili různě. Někteří začali vypovídat smlouvy, další hledali horší a méně legální postupy – například odříznuli tisíce českých domácností od elektřiny bez jakéhokoliv upozornění. „Co teď budu jenom dělat,“ naříkal pan Ladislav, který se najednou ocitl bez proudu. Jenže na nářeky nebyl čas. V rychlosti musel najít nového dodavatele i přesto, že ceny byly neúměrně vysoko. Ještě že měl na své straně právníky D.A.S., kteří mu slíbili, že tuto nespravedlnost napraví. 

Právníci zjistili, že pan Ladislav měl nárok na náhradu škody (rozdíl mezi zafixovanou cenou energie a cenou od nového dodavatele), což podle výpočtu bylo zhruba 60.000 Kč. Aby zvýšili svou šanci na výhru, tak k případu povolali také spolupracující advokátní kancelář, která se na problematiku specializovala. Netrvalo dlouho a věci se daly do pohybu. 

Po podání žaloby dodavatel správně vyhodnotil, že by soudní spor jednoznačně prohrál. Rozhodl se proto spolupracovat a panu Ladislavovi bleskově zaplatil náhradu škody i náklady na právní zastoupení. Díky tomu pan Ladislav ušetřil alespoň 12.500 Kč za služby advokátní kanceláře, a hlavně se dostal z finanční tísně, kterou mu dodavatel způsobil. „Nevím, co bych si bez vás počal,“ děkoval vděčně právníkům. Navíc se přesvědčil o tom, že mít parťáka, jenž zná zákony od A do Z, se skutečně vyplatí. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek