Koukej, tady je zelená karta

3. ledna 2022

Říká se, že lež má krátké nohy. Toto rčení se potvrdilo i při řešení případu pana Davida, kterého obalamutila jeho bývalá přítelkyně. Naštěstí měl po svém boku šikovné právníky, s nimiž situace nabrala nový směr.

Pan David měl se svou přítelkyní jasně stanovenou dohodu: on jí bude půjčovat své auto, ona najde a zaplatí povinné ručení. Aby se to nedalo zpochybnit, bylo to pěkně černé na bílém. Přítelkyně Lenka souhlasila a vesele užívala auto, jako by se nic nestalo. Jak nepříjemné překvapení čekalo pana Davida, když zjistil, že žádné pojištění nikdy vlastně neexistovalo. Ptáte se, jak je to možné? 

Paní Lenka byla vychytralá a pro uzavření povinného ručení chodila do různých pojišťoven. Ty jí při uzavření smlouvy vydaly zelenou kartu, ale paní Lenka nikdy první pojistné neuhradila. To znamená, že pojištění nikdy ani nevzniklo. Jako důkaz, že tak udělala, panu Davidovi ukazovala všechny zelené karty.  

Celý podvod měl nepříjemnou dohru. Paní Lenka totiž způsobila dopravní nehodu, jejíž škoda se vyčíslila na 85.000 Kč. A vzhledem k tomu, že auto nebylo pojištěné, pan David jakožto vlastník měl vše uhradit ze svého. Přítelkyně Lenka se to snažila zamést pod koberec a výzvy o uhrazení odnášela z pošty, aby na to pan David nepřišel. Oddalování platby si vybralo svou daň – celá částka se totiž navýšila o dalších 9.000 Kč.     

Teprve až po rozchodu zjistil, co se vlastně stalo a že mu na krku visí dluh 94.000 Kč. „Jak se tohle vůbec mohlo stát,“ podivoval se pan David, který byl z celé situace pořád v šoku. Naštěstí věděl, že musí jednat rychle, a tak okamžitě kontaktoval právníky D.A.S.  

Ti následně zahájili mimosoudní jednání s paní Lenkou, která uznala svou chybu a rozhodla se pro uhrazení dluhu formou splátkového kalendáře. Během několika měsíců byl dluh zaplacen do poslední koruny a celá záležitost byla úspěšně u konce. „Ještě že mám tu právní asistenci, bez vás bych si nevěděl rady,“ děkoval pan David. Díky D.A.S. v mimosoudním jednání navíc ušetřil 24.972 Kč

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek