Krvelačné dveře

26. srpna 2019

Tak jako každý týden se paní Michaela chystala udělat nákup na celý týden. Vstupní automatické dveře do supermarketu s fotobuňkou ale byly proti. Jejich pravé křídlo ji srazilo, ona upadla na bok a záda, pohmoždila si žebra, bederní a křížovou páteř. A aby toho nebylo málo, zlomila si zápěstí. Obchodní dům ale odmítal převzít odpovědnost.

Ihned z místa incidentu byla paní Michaela převezena do nemocnice. Po nezbytném ošetření spojeném s několikadenní hospitalizací byla propuštěna do domácí péče. Ihned po návratu do svého domova kontaktovala paní Michaela obchodní řetězec, popsala nehodu, která se jí stala a dotázala se na možnost uplatnění nároku na náhrady škody vůči supermarketu za škodu na zdraví. Místo vstřícné odpovědi se jí však dostalo zamítavého dopisu, že dveře mají certifikát, a proto má smůlu.

Po odmítavém dopisu se paní Michaela obrátila s žádostí o pomoc na nás a my ihned začali jednat. Názor obchodního řetězce, že násilnické dveře se díky své certifikaci zbaví viny za Michaelin úraz, jsme zkrátka odmítli přijmout. Zastupováním paní Michaely jsme pověřili spolupracující advokátku, která se specializuje na vymáhání nároků náhrady škody způsobené na zdraví. Zároveň jsme pro účely určení výše způsobené škody nechali vypracovat znalecký posudek.

Poté, co se pověřená advokátka seznámila s podklady, zejména s lékařskou dokumentací a závěry znaleckého posudku, vypracovala předžalobní výzvu, kterou obchodnímu řetězci zaslala. Celkem pro paní Michaelu požadovala odškodnění ve výši 530 000,- Kč. Zároveň ve výzvě důrazně odmítla argumentaci obchodního řetězce založenou na certifikátu dveří. A i přes to, že se obchodní řetězec nejdříve zdráhal a věc si vyžádala ještě několik dopisů mezi ním a advokátkou, jednoho dne nás kontaktovala paní Michaela, že od řetězce na svůj bankovní účet obdržela celých 530 000,- Kč jako odškodné.

A není potřeba ani zmiňovat, že nemít D.A.S. za svými zády, jen těžko by se paní Michaela odhodlala k právním tahanicím se supermarketem, jehož dveře jí zranění způsobily.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek