Mobilní věk, mobilní potíže

27. června 2018

Mobil není pro teenagery pouhým módním doplňkem a hračkou. Slouží i k užitečným věcem a zkrátka se hodí ho mít. Operátoři ale občas mohou cílit i na děti jako na slabší a uzavírat s nimi nevýhodné smlouvy.

Rodina pana Stanislava se po zralé úvaze rozhodla pořídit jejich dceři ke třináctým narozeninám nový mobilní telefon. Všichni byli šťastní do doby, než vyšlo na povrch, že dceru kontaktoval mobilní operátor a uzavřel s ní smlouvu na zvýhodněný tarif v ceně 1 050 Kč měsíčně a to na dva roky. Stejný tarif se ale dal pořídit i za 400 Kč měsíčně.

První o co se pan Stanislav snažil, bylo okamžité rozvázání smlouvy s operátorem, ten ale namítal, že smlouva byla uzavřena platně a s jejím okamžitým zrušením by byla spojena smluvní pokuta. Nehorázné. Proto se pan Stanislav obrátil na nás, abychom se za něj domohli práva.

Vyrozuměli jsme operátora s okamžitým odstoupením od smlouvy. Nezletilost dcery pana Stanislava musela být jeho pracovníkům známa již při uzavírání smlouvy, a to minimálně z rodného čísla, které bylo ve smlouvě uvedeno. Dále jsme argumentovali, že takto závažný závazek s takovými finančními dopady nemůže uzavírat třináctileté dítě, už kvůli průměrným rozumovým a volním schopnostem u dětí tohoto věku. O nemožnosti pravidelného placení takovéto částky třináctiletým dítětem nemluvě. Zkrátka dcera pana Stanislava nebyla k uzavření smlouvy s operátorem způsobilá. Na základě naší argumentace operátor nakonec smlouvu bez nároku na smluvní pokutu zrušil a pan Stanislav si oddechl, že jsme mu ušetřili 25 200 Kč za všech 24 splátek dvouročního tarifu.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek