Na přírodu můžeme být krátcí, na pojištovny ale ne!

17. května 2018

Kdo by neměl rád své auto? Každý se snaží chránit ho, jak jen může. Třeba i připojištěním proti živelným pohromám. O to větší šok je, když pojišťovna začne hledat výmluvy, proč Vaše pojistka konkrétní živelnou událost nekryje.

Pan Bedřich parkoval své auto na ulici před svým řadovým domkem. Jednoho dne přišla vichřice, utrhla střešní tašku ze střechy řadovky a ta přistála přímo na střeše jeho vozidla. Střecha promáčklá, poškrábaná. Nedalo se svítit, auto muselo na opravu. „Ještě štěstí, že jsem si k havarijku připojistil živly,“ říkal si pan Bedřich.

Jak byl pan Bedřich překvapený, když mu pojišťovna po šesti týdnech napsala, že střešní taška, která poškodila jeho automobil, byla určitě z jeho vlastního domu, a proto mu žádnou škodu hradit nebude a odkázala ho na konkrétní část pojistných podmínek. S takovým vyřízením nemohl být pan Bedřich spokojený, takže předal případ nám.

Ještě štěstí, že triky pojišťoven naše společnost moc dobře zná a umí v nich chodit. Okamžitě jsme se na pojišťovnu pana Jindřicha obrátili a jejich argument jim vrátili i s úrokem – aby nám doložili důkazy pro jejich tvrzení, že spadlá taška pochází ze střechy pana Bedřicha. Současně jsme pojišťovnu upozornili na její zákonnou povinnost buď dokázat, že je nárok pana Bedřicha neoprávněný, nebo pojistné vyplatit. Jak se ukázalo, pojišťovna se nacházela v důkazní nouzi a jen vařila z vody, aby se plnění vyhnula. A jak už to tak bývá, když se za své klienty postavíme, pojišťovna neměla pod tíhou našich argumentů na výběr a doplatila panu Jindřichovi 34 500 Kč.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek