Napálený penzista

29. července 2019

Šmejdi. Parazité, kteří se živí důvěřivostí a zranitelností těch nejslabších. Můžete před nimi varovat seniory sebevíc, ale vždy se najde nějaký starý důvěřivý člověk, který snad varování neslyšel nebo na něj zapomněl. Pan František také naletěl a koupil si sadu hrnců za 84 tisíc korun.

 

Pan František je vdovec, tráví hodně času sám, a proto je rád za každou příležitost, kdy může vyrazit mezi lidi. Když do schránky obdržel pozvánku na setkání seniorů v nedaleké restauraci, ani dlouho neváhal a na akci vyrazil. To ale ještě netušil, jakou chybu právě udělal. Po krátkém úvodu začal jakýsi muž představovat různé zboží; vrcholem byla 24 dílná sada hrnců. Pan František do té doby ani netušil, jaké výhody pro zdraví s sebou může hrnec nést. Poté si ho prodejce vzal stranou, řekl mu, že speciálně pro něj má firma jedinečnou nabídku, že celá sada ve Švýcarsku certifikovaných hrnců s několika zdravotními certifikáty může být jeho za pouhých 83 999,- Kč. A aniž by pan František pořádně věděl jak, nechal se vmanipulovat do podpisu kupní smlouvy.

Štěstí v neštěstí, že když hrnce panu Františkovi šmejdská firma přivezla, byl u něj na návštěvě jeho syn. Ten zachoval chladnou hlavu a okamžitě si vzpomněl, že svému tatínkovi platí pojištění právní ochrany. Zavolali společně na naši poradenskou nonstop linku, kdy jim náš právník poradil, ať zboží vůbec nepřebírají. I přes protesty doručovatelů se nakonec zadařilo. My jsme ihned převzali zastoupení pana Františka a zaslali jsme prodejní firmě odstoupení od smlouvy s tím, že požadujeme okamžité vrácení zaplacené částky. Firma nejprve dělala mrtvého brouka, ale po podání žaloby nakonec celou částku ve výši 83 999,- Kč panu Františkovi vrátila.

Bohužel nutno poznamenat, že ne všechny případy končí šťastně – firmy často nemají žádný majetek a jsou napsané na bílé koně, takže ani úspěch u soudu nezaručuje, že se podvedeným peníze vrátí zpět. Není nutné se na pana Františka zlobit nebo se mu posmívat, jak mohl šmejdům naletět. Svou chybu si nyní moc dobře uvědomuje a bude prý rád, když si ponaučení odneseme všichni a hlavně, klidně opakovaně, varujeme své nejbližší, aby i oni nenaletěli, jako naletěl on.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek