Napálený penzista

29. července 2019

Šmejdi. Parazité, kteří se živí důvěřivostí a zranitelností těch nejslabších. Můžete před nimi varovat seniory sebevíc, ale vždy se najde nějaký starý důvěřivý člověk, který snad varování neslyšel nebo na něj zapomněl. Pan František také naletěl a koupil si sadu hrnců za 84 tisíc korun.

 

Pan František je vdovec, tráví hodně času sám, a proto je rád za každou příležitost, kdy může vyrazit mezi lidi. Když do schránky obdržel pozvánku na setkání seniorů v nedaleké restauraci, ani dlouho neváhal a na akci vyrazil. To ale ještě netušil, jakou chybu právě udělal. Po krátkém úvodu začal jakýsi muž představovat různé zboží; vrcholem byla 24 dílná sada hrnců. Pan František do té doby ani netušil, jaké výhody pro zdraví s sebou může hrnec nést. Poté si ho prodejce vzal stranou, řekl mu, že speciálně pro něj má firma jedinečnou nabídku, že celá sada ve Švýcarsku certifikovaných hrnců s několika zdravotními certifikáty může být jeho za pouhých 83 999,- Kč. A aniž by pan František pořádně věděl jak, nechal se vmanipulovat do podpisu kupní smlouvy.

Štěstí v neštěstí, že když hrnce panu Františkovi šmejdská firma přivezla, byl u něj na návštěvě jeho syn. Ten zachoval chladnou hlavu a okamžitě si vzpomněl, že svému tatínkovi platí pojištění právní ochrany. Zavolali společně na naši poradenskou nonstop linku, kdy jim náš právník poradil, ať zboží vůbec nepřebírají. I přes protesty doručovatelů se nakonec zadařilo. My jsme ihned převzali zastoupení pana Františka a zaslali jsme prodejní firmě odstoupení od smlouvy s tím, že požadujeme okamžité vrácení zaplacené částky. Firma nejprve dělala mrtvého brouka, ale po podání žaloby nakonec celou částku ve výši 83 999,- Kč panu Františkovi vrátila.

Bohužel nutno poznamenat, že ne všechny případy končí šťastně – firmy často nemají žádný majetek a jsou napsané na bílé koně, takže ani úspěch u soudu nezaručuje, že se podvedeným peníze vrátí zpět. Není nutné se na pana Františka zlobit nebo se mu posmívat, jak mohl šmejdům naletět. Svou chybu si nyní moc dobře uvědomuje a bude prý rád, když si ponaučení odneseme všichni a hlavně, klidně opakovaně, varujeme své nejbližší, aby i oni nenaletěli, jako naletěl on.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek