Nebezpečné liberecké chodníky

20. března 2023

Voda, sníh nebo bláto dokáže na chodnících nadělat pěknou paseku – riziko uklouznutí a pádu je tak během zimních měsíců značně větší. Své o tom ví také pan Ondřej, který nebezpečí pěších zón okusil v centru Liberce.

Bylo úterý, pracovní den a pan Ondřej se chystal do práce. Letos si dal předsevzetí, že místo vození v autě nebo MHD bude více chodit, a tak do kanceláře zamířil po svých. Ranní procházka ale skončila nešťastně – uklouznutím a pádem na tvrdé dlažky. Nejen, že si při pádu roztrhl kalhoty za 3.000 Kč, ale ještě k tomu si poranil koleno. Příčinou uklouznutí byl mokrý povrch části chodníku, která je zbudována z velmi kluzkého materiálu. Asi vás nepřekvapí, že na tom stejném místě spadlo už několik jeho známých a kolegů.  

Pana Ondřeje celá situace rozčílila natolik, že zavolal právníkům a ptal se, zda by nešlo s nebezpečnými chodníky něco udělat. „Je to jen otázka času, než si tam někdo zlomí nohu,“ stěžoval si. S tímto přáním tým D.A.S. oslovil Magistrát města Liberec a uplatnil nárok svého klienta na náhradu škody. 

Komunikace s magistrátem byla velmi zdlouhavá a úřad se ze svých povinností vykrucoval, jak jen to šlo. Právníci chtěli proces zrychlit, a proto se obrátili na pana Ondřeje: „Dokázal byste nám obstarat další svědecké výpovědi ohledně nebezpečnosti daného chodníku? Věříme, že úředníci by hned měli větší motivaci jednat.“ Tato prosba byla pro pana Ondřeje hračka. Netrvalo dlouho a právníkům zaslal více než 10 písemných výpovědí osob, které měly totožnou zkušenost. Právníci poslali všechny důkazy s další výzvou o náhradu škody a čekali, jak se k tomu magistrát postaví.  

 

Jak to nakonec dopadlo? Jakmile úředníci viděli, kolik lidí se na místě zranilo, začali se případem aktivně zabývat. Celou událost ohlásili pojišťovně a pan Ondřej dostal 1.830 Kč – částku, která odpovídala stáří a opotřebení kalhot. To ale nebylo všechno. Magistrát skutečně začal řešit nevhodnost zvoleného materiálu na chodníku, aby se podobná situace už neopakovala. Pan Ondřej tak mohl slavit malou výhru pro sebe a velkou výhru pro všechny obyvatele Liberce. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek