Nebezpečné liberecké chodníky

20. března 2023

Voda, sníh nebo bláto dokáže na chodnících nadělat pěknou paseku – riziko uklouznutí a pádu je tak během zimních měsíců značně větší. Své o tom ví také pan Ondřej, který nebezpečí pěších zón okusil v centru Liberce.

Bylo úterý, pracovní den a pan Ondřej se chystal do práce. Letos si dal předsevzetí, že místo vození v autě nebo MHD bude více chodit, a tak do kanceláře zamířil po svých. Ranní procházka ale skončila nešťastně – uklouznutím a pádem na tvrdé dlažky. Nejen, že si při pádu roztrhl kalhoty za 3.000 Kč, ale ještě k tomu si poranil koleno. Příčinou uklouznutí byl mokrý povrch části chodníku, která je zbudována z velmi kluzkého materiálu. Asi vás nepřekvapí, že na tom stejném místě spadlo už několik jeho známých a kolegů.  

Pana Ondřeje celá situace rozčílila natolik, že zavolal právníkům a ptal se, zda by nešlo s nebezpečnými chodníky něco udělat. „Je to jen otázka času, než si tam někdo zlomí nohu,“ stěžoval si. S tímto přáním tým D.A.S. oslovil Magistrát města Liberec a uplatnil nárok svého klienta na náhradu škody. 

Komunikace s magistrátem byla velmi zdlouhavá a úřad se ze svých povinností vykrucoval, jak jen to šlo. Právníci chtěli proces zrychlit, a proto se obrátili na pana Ondřeje: „Dokázal byste nám obstarat další svědecké výpovědi ohledně nebezpečnosti daného chodníku? Věříme, že úředníci by hned měli větší motivaci jednat.“ Tato prosba byla pro pana Ondřeje hračka. Netrvalo dlouho a právníkům zaslal více než 10 písemných výpovědí osob, které měly totožnou zkušenost. Právníci poslali všechny důkazy s další výzvou o náhradu škody a čekali, jak se k tomu magistrát postaví.  

 

Jak to nakonec dopadlo? Jakmile úředníci viděli, kolik lidí se na místě zranilo, začali se případem aktivně zabývat. Celou událost ohlásili pojišťovně a pan Ondřej dostal 1.830 Kč – částku, která odpovídala stáří a opotřebení kalhot. To ale nebylo všechno. Magistrát skutečně začal řešit nevhodnost zvoleného materiálu na chodníku, aby se podobná situace už neopakovala. Pan Ondřej tak mohl slavit malou výhru pro sebe a velkou výhru pro všechny obyvatele Liberce. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek