Nedbalý malíř

11. července 2022

Renovace a rekonstrukce. Pro paní Terezu se tato slova stala doslova noční můrou. Jednoduché malování pokoje se proměnilo v nepříjemné drama a málem i soudní spor s jedním řemeslníkem. Jak si s tím paní Tereza nakonec poradila?

Paní Tereza byla už delší dobu na zběsilém honu za řemeslníky. Dobře věděla, že sehnat někoho, kdo odvede svou práci dobře a rychle, není zrovna jednoduché. Když ale dostala doporučení od jejího kamaráda, byla o něco klidnější. „Dobrý den, dostala jsem na vás hezkou referenci od mého známého. Měl byste čas vymalovat pokoje v mém bytě,“ zeptala se po telefonu paní Tereza.  

„Ale beze všeho, rád se za vámi zastavím,“ odpověděl vesele řemeslník. Paní Tereza byla nadšená z rychlé domluvy a na nejbližší termín vděčně kývla. Svého rozhodnutí ale začala brzy litovat. Jak se ukázalo, pan řemeslník se s prací příliš nepáral. Před malováním se ani neobtěžoval zakrýt nábytek a k následnému úklidu se taky moc neměl.  

Jeho nedbalé malování bohužel odnesla okna a topení. „Prosím vás, mohl byste zbytky barvy uklidit,“ poprosila ho paní Tereza. Řemeslník se sice pustil do práce, ale jednomu z oken jeho drsná péče neprospěla a zůstalo ošklivě poškrábané. Domácí pokusy odstranit škrábance bohužel nevyšly, tak se paní Tereza rozhodla pro kompletní výměnu skla – a doufala, že jí to řemeslník proplatí. V tom se ale přepočítala.  

Řemeslník nasadil strategii mrtvého brouka a na zprávy ani telefonáty paní Terezy nereagoval. „Když neodpoví mně, právníkům D.A.S. určitě odpoví,“ řekla si a hned zavolala právní posily, které převzali spor do vlastních rukou. Řemeslník se vykrucoval, jak jen to šlo – nejdříve odmítal přiznat svou vinu, pak začal vyhrožovat svými známými na policejní stanici. Nic z toho mu však nepomohlo, právníci si pevně stáli za tím, aby částku za výměnu oken uhradil.  

Jak to celé dopadlo? Po týdnu vymlouvání a vyhrožování právníkům konečně přistoupil na dohodu a paní Tereze zaplatil 4.200 Kč za nové sklo. „To je báječné. Bůh ví, jak dlouho bych to z něj bez vás tahala,“ děkovala D.A.S. paní Tereza. Rekonstrukce bytu byla úspěšně dokončená, a i když neprobíhala podle jejích představ, nakonec měla šťastnou dohru. 

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek