Nedbalý malíř

11. července 2022

Renovace a rekonstrukce. Pro paní Terezu se tato slova stala doslova noční můrou. Jednoduché malování pokoje se proměnilo v nepříjemné drama a málem i soudní spor s jedním řemeslníkem. Jak si s tím paní Tereza nakonec poradila?

Paní Tereza byla už delší dobu na zběsilém honu za řemeslníky. Dobře věděla, že sehnat někoho, kdo odvede svou práci dobře a rychle, není zrovna jednoduché. Když ale dostala doporučení od jejího kamaráda, byla o něco klidnější. „Dobrý den, dostala jsem na vás hezkou referenci od mého známého. Měl byste čas vymalovat pokoje v mém bytě,“ zeptala se po telefonu paní Tereza.  

„Ale beze všeho, rád se za vámi zastavím,“ odpověděl vesele řemeslník. Paní Tereza byla nadšená z rychlé domluvy a na nejbližší termín vděčně kývla. Svého rozhodnutí ale začala brzy litovat. Jak se ukázalo, pan řemeslník se s prací příliš nepáral. Před malováním se ani neobtěžoval zakrýt nábytek a k následnému úklidu se taky moc neměl.  

Jeho nedbalé malování bohužel odnesla okna a topení. „Prosím vás, mohl byste zbytky barvy uklidit,“ poprosila ho paní Tereza. Řemeslník se sice pustil do práce, ale jednomu z oken jeho drsná péče neprospěla a zůstalo ošklivě poškrábané. Domácí pokusy odstranit škrábance bohužel nevyšly, tak se paní Tereza rozhodla pro kompletní výměnu skla – a doufala, že jí to řemeslník proplatí. V tom se ale přepočítala.  

Řemeslník nasadil strategii mrtvého brouka a na zprávy ani telefonáty paní Terezy nereagoval. „Když neodpoví mně, právníkům D.A.S. určitě odpoví,“ řekla si a hned zavolala právní posily, které převzali spor do vlastních rukou. Řemeslník se vykrucoval, jak jen to šlo – nejdříve odmítal přiznat svou vinu, pak začal vyhrožovat svými známými na policejní stanici. Nic z toho mu však nepomohlo, právníci si pevně stáli za tím, aby částku za výměnu oken uhradil.  

Jak to celé dopadlo? Po týdnu vymlouvání a vyhrožování právníkům konečně přistoupil na dohodu a paní Tereze zaplatil 4.200 Kč za nové sklo. „To je báječné. Bůh ví, jak dlouho bych to z něj bez vás tahala,“ děkovala D.A.S. paní Tereza. Rekonstrukce bytu byla úspěšně dokončená, a i když neprobíhala podle jejích představ, nakonec měla šťastnou dohru. 

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek