Nelítostná maďarská policie

21. února 2022

Vyjednávat s policí v zahraničí není žádný med. Zvlášť když nemluvíte stejným jazykem. Hořkou zkušenost si odnáší i dva řidiči kamionu, kteří se v Maďarsku dostali do nepříjemné situace. Právníci D.A.S. jim naštěstí kryli záda.

Pan Ladislav je zkušený dopravce, který posílá své řidiče do všech koutů Evropy. Výjimkou nebylo ani Maďarsko, kam jednoho letního dne měli namířeno hned dva kamioňáci. Cesta pěkně utíkala a všechno šlo jako po drátkách. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se mohlo stát něco špatného. Nakonec se přece jen něco nachomýtlo. Oba řidiče zastavila maďarská policie, která si chtěla prohlédnout patřičné dokumenty, doklady a záznamy z tachometru. 

„Poslužte si, pánové,“ svolili ke kontrole řidiči. Tachograf ale bohužel prokázal nějaké nesrovnalosti, a tak začaly padat pokuty. Dřív, než se nadáli, oba z nich měli na triku hned 3 přestupky. A protože za úhradu pokuty odpovídá i zaměstnavatel, hrozila panu Ladislavovi jedna velká tučná pokuta za celkem 9 provinění

Pan Ladislav dobře věděl, že ve 2 případech šlo skutečně o chybu řidičů, kteří při nesprávné manipulaci s tachografem nezadali potřebná data. Ve zbytku obvinění si ale jistý nebyl, a tak se obrátil na zahraniční oddělení D.A.S., aby celou situaci řádně prověřilo. 

Ani právníkům se závěry maďarské policie nezdály správné, a tak oslovili experta, který maďarské vody zákona znal na výbornou. Jak to dopadlo? Expert dal za pravdu právníkům, takže se mohli okamžitě pustit do komunikace s maďarskými úřady. Rychlé jednání a znalost problematiky přinesly ovoce. Díky tomu ušetřil pan Ladislav na pokutě až 600.000 maďarských forintů, což vychází na více než 40.000 Kč.  

„Vynikající práce, to se vám povedlo,“ jásal a chválil pan Ladislav právníky. Byl moc rád, že za něj celou situaci elegantně vyřešili. Bez pojištění právní ochrany by totiž zaplatil za advokáta a překlady desítky tisíc korun. Teď navíc ví, že se na D.A.S. může spolehnout, ať se jeho řidiči dostanou do jakékoliv dopravní patálie. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek