Nemilé vánoční překvapení

12. ledna 2021

Vánoce jsou prý svátky klidu a míru. To ovšem neplatilo pro pana Tomáše, který toto sváteční období prožil ve stresu z předžalobní výzvy od svého bývalého zaměstnavatele. Jak se celá situace vyřešila? A jak právníci D.A.S. zvládli obhájit jeho práva?

Vánoce pro pana Tomáše nezačaly zrovna šťastně. Pár dnů před Štědrým dnem totiž obdržel předžalobní výzvu od svého bývalého zaměstnavatele. „Co by to jenom mohlo být,“ nevěřícně kroutil hlavou pan Tomáš. Po pročtení výzvy se dozvěděl, že prý okradl svého předchozího šéfa o 1.198.261 Kč.

Pan Tomáš totiž nějaký čas působil u jedné nejmenované společnosti jako člen představenstva, předseda i jako člen realizace. Podle právníků se prý jeho pracovní činnost shodovala s působností statutárního orgánu, a proto prý pobíral mzdu neoprávněně. Pan Tomáš dlouho neváhal a hned se obrátil na pojišťovnu D.A.S., kde měl sjednané pojištění právní ochrany.

Advokáti z D.A.S. reagovali na výzvu tím, že není jasné, proč by se měly tyto pracovní činnosti shodovat, a argumentovali popisem funkce v organizačním řádu. Svůj výklad zakončili tím, že pan Tomáš i přes výkon funkce v představenstvu pracoval pro společnost na základě pracovní smlouvy, kdy zajišťoval zejména projektovou přípravu, montáž a realizaci zakázek, za což oprávněně pobíral mzdu, které se nehodlá vzdát.

S tím však protistrana nesouhlasila a podala žalobu. Následně se spustila vlna soudních jednání, zajišťování důkazů a výslechů svědků, aby jméno pana Tomáše mohlo být očištěno. Jak to celé nakonec dopadlo? Po zdlouhavém vyšetřování nakonec soud oznámil, že pracovní činnost pana Tomáše nebyla totožná s činností statutárního orgánu, a proto měl na svou mzdu plný nárok.

„Konečně si mohu oddechnout,“ zajásal pan Tomáš. Radost mu nezkazilo ani to, když se žalobce proti rozhodnutí ještě několikrát odvolal. Když ani Nejvyšší soud odvolání neschválil, bylo dobojováno. Žalobci pana Tomáše nezbylo nic jiného, než uhradit náklady na soudní řízení za poslední 4 roky132.568 Kč za prvoinstanční řízení, 32.428 Kč za odvolací řízení a konečně 3.388 Kč za řízení dovolací. „Nevím, co bych si počal, kdybych právní ochranu neměl,“ poděkoval právníkům pan Tomáš. Vyhraný spor ho hřál na srdci ještě dlouho.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek