Nešťastný sraz motorkářů

24. srpna 2021

Rakouská krajina přímo volá po návštěvě. Toto volání se rozhodl uposlechnout i pan Radim, který tam vyrazil na motorkách se svou partičkou. Jejich dovolená ale skončila nečekaně rychle. Ještě že měl sjednanou právní ochranu D.A.S.

Jsou prázdniny, čas dovolené. Na tu svou se pan Radim těšil celou věčnost. Už dlouho plánoval výlet do Rakouska, kde by mohl obdivovat krásy horských krajin a jezer. A protože nechtěl jet sám, rozhodl se přizvat i své kamarády. „Pojeďte se mnou. Vezmeme motorky a projedeme celé Rakousko,“ řekl jim s nadšením. Kamarádi motorkáři souhlasili a už se nemohli dočkat na pánskou jízdu.  

Ta ovšem skončila dřív, než se plánovalo. Pan Radim jel jak obvykle v čele skupiny, protože jako jediný znal cestu. Jak ale vyšlo najevo, i on se spletl a přejel odbočku vedoucí do hor. Když se začal otáčet do protisměru, v plné rychlosti do něj narazil jeden z kamarádů, který si jeho manévrování nevšiml.  

Nehoda byla ošklivá. Jeden utrpěl zlomeninu pánve, druhý zlomeninu lýtkové kosti. Oba zranění kamarádi byli ihned převezeni do nemocnice, kde se jim dostalo okamžité pomoci. A protože došlo k vážnému zranění, rakouská policie musela podle předpisů vyšetřit celý dopravní incident a zahájit trestní řízení pro ublížení na zdraví z nedbalosti.  

Jak to celé pokračovalo? Pan Radim, který měl u D.A.S. sjednané pojištění právní ochrany, získal na svou stranu spolupracujícího rakouského advokáta. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, aby řízení uspíšil a ochránil svého klienta.  

Policie nakonec dospěla k závěru, že okolnosti dopravní nehody nebyly jasné, a tak státní zastupitelství pověřilo znalce, aby vypracoval posudek o průběhu dopravní nehody. Ten bohužel prokázal, že vinu za nehodu nese jak pan Radim, tak jeho kamarád. „Co budeme dělat,“ obával se pan Radim. Naštěstí jeho rakouský advokát věděl, jak jednat a otočit situaci v prospěch svého klienta. Po vyjednávání se soudcem se mu nakonec podařilo zastavit trestní řízení a případ ukončit. Co to znamenalo pro pana Radima? Pouze to, že zaplatí pokutu a náklady řízení, ale vyhne se zápisu v rakouském rejstříku trestů

„To mi spadl kámen ze srdce,“ řekl s vděčností v hlase pan Radim, který se z nehody pomalu, ale jistě zotavoval. Byl šťastný, že on i jeho kamarád nebudou muset čelit soudním tahanicím ani dalším trestům. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek