Nevěřte všemu, co vám řemeslníci slíbí

17. října 2022

Objednávali jste si někdy práci od řemeslné firmy? A jak jste byli s jejími službami spokojení? Pan Daniel bohužel vypil pohár hořkosti do úplného dna. A nakonec se neobešel ani bez právní pomoci.

Pan Daniel vždy přemýšlí nad tím, jak udělat svůj domov hezčí a útulnější. Říkal si, že by zahradě jistě slušela nějaká pěkná dřevěná terasa. A protože sám zrovna nebyl nejšikovnější kutil, rozhodl se oslovit firmu, která se na jejich výrobu specializuje.  

„Ale jistě, terasu na míru vám rádi vyrobíme a dodáme. Dejte nám 3 měsíce a všechno bude hotové,“ sliboval pracovník ve firmě. Pan Daniel podepsal smlouvu, zaplatil zálohu a už se nemohl dočkat, až uvidí tu krásu z katalogu u sebe doma.  

Plynuly dny, týdny, měsíce a terasa nikde. „Omlouvám se, že ruším, ale chtěl jsem se zeptat, kdy to vidíte s dodáním objednané terasy,“ dožadoval se odpovědí pan Daniel. Pracovníci mu však řekli, ať se ničeho neobává, že na tom pracují.  

Teď už je vám asi jasné, že včas se to rozhodně nestihlo. Nestihlo se to dokonce ani 2 měsíce po termínu. Pan Daniel už pomalu ztrácel nervy, když vtom se začaly věci hýbat. Řemeslníci přijeli, nainstalovali terasu a ukázali výsledek netrpělivému zákazníkovi. Při prezentování výsledku pan Daniel zpozoroval hned několik vad, kvůli kterým se rozhodl pro reklamaci. A jelikož věděl, že osobní komunikace s touto firmou by byla na dlouho, zavolal právníky D.A.S.  

Právníci prošli uzavřenou smlouvu a došli k závěru, že pan Daniel má právo nejen na opravu vad, ale také na finanční kompenzaci za nedodržení termínu dodávky. Co na to řemeslnická firma? Jakmile se dozvěděla, že do zakázky se zapletli také právníci, rázem otočila. „Samozřejmě, všechny vady bleskově opravíme a panu Danielovi poskytneme kompenzaci za dlouhé čekání,“ slibovala. A tentokrát to nebyly jen plané řeči. Vady skutečně spravila a svému zákazníkovi navíc zaplatila 20.000 Kč za nedodržení termínu.  

Pan Daniel by nemohl být šťastnější. Terasa se u jeho domu krásně vyjímala a vše nakonec dopadlo tak, jak má. Díky právní ochraně navíc ušetřil 11.000 Kč za advokátní služby. Co víc si přát? 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek