Nezodpovědná sousedka

2. ledna 2019

Se sousedy to občas může být těžké. A se sousedy, co mají rádi vzrostlé stromy, to platí dvojnásob. Sousedka paní Karolíny patří do té druhé skupiny, v čemž jí zdatně sekundoval i obecní úřad. Celá situace zašla až tak daleko, že vlivem vichřice jeden ze stromů spadl na pozemek paní Karolíny. Naštěstí to odnesly „jen“ plot a část domu.

Vzrostlé smrky na kraji sousedního pozemku paní Karolíně dělaly vrásky už několik let. Opakovaně se snažila se svou sousedkou domluvit na vyřešení této problematické situace, ta ji však ale dokola odmítala vyhovět, až ji začala ignorovat úplně. Když už některé ze stromů přesáhly výšku 12 metrů, kontaktovala paní Karolína s žádostí o pomoc svůj obecní úřad, ten se však k nápravě nebezpečné situace také nijak neměl.

V mezidobí však přišla vichřice, která jeden ze stromů vyvrátila z jeho kořenů a ten se zřítil na pozemek a dům paní Karolíny. Štěstí v neštěstí bylo, že na zahradě ani v zasažené části domu zrovna nikdo nebyl a vzniklá škoda byla pouze majetková, o což se postarala pojišťovna. Riziko však trvalo i nadále. Převzali jsme právní zastoupení paní Karolíny a kontaktovali jsme její sousedku. Ta nám odpřisáhla, že celou věc už řeší s odborníkem na kácení vzrostlých stromů. Jelikož se ale ani v dalších týdnech nic nedělo, zaslali jsme sousedce paní Karolíny předžalobní výzvu, ve které jsme ji vyzvali k okamžitému odstranění vzrostlých stromů nacházejících se blízko hranice pozemků.

Výzvu jsme odůvodnili odkazem na příslušné zákonné ustanovení s poukazem na nastalou situaci. Netrvalo ani týden a stromy byly pryč. Na tomto případu lze jasně vidět, že občas stačí jen důrazná výzva s vyhlídkou nepříjemného soudního sporu. Jsme nesmírně rádi, že naše pomoc dokázala zabránit vzniku dalších škod, které mohly být daleko závažnějšího rázu.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek