Odpovídala jste pomalu, takže nic nedostanete

12. září 2018

Paní Dana se při práci v kuchyni ošklivě pořezala na dlani. Po ošetření a vyléčení jí ale úrazová pojišťovna řekla, že podklady neposílala dost včas a proto od pojišťovny nedostane ani vindru.

Po dokončení předepsaných rehabilitací se paní Dana obrátila na svou úrazovou pojišťovnu a uplatnila své pojištění. Pojišťovna po paní Daně postupně vyžadovala další a další doklady, které paní Dana poctivě pojišťovně dodávala. I přesto pojišťovna otálela s vydáním rozhodnutí o pojistném plnění a všechny urgence paní Dany, ať už telefonické, mailem či poštou, zdatně ignorovala.

Po více než čtvrt roce od nahlášení pojistné události, tedy po uplynutí zákonné lhůty, přišel paní Daně dopis, ve kterém stálo, že pojišťovna neobdržela od paní Dany dostatek podkladů a tudíž nemohla prošetřit oprávněnost jejího nároku. Prý, že na řádné posouzení „potřebuje pojišťovna čas“, který kvůli paní Daně neměla, a ta proto prý na pojistné plnění nemá nárok. To už ale byla pro paní Danu ona pověstná poslední kapka, a tak neváhala předat případ nám.

Převzali jsme od paní Dany doklady, podepsali jsme plnou moc a obratem se na pojišťovnu obrátili s předžalobní výzvou. V té jsme jednak argumenty pojišťovny dementovali jako absolutně účelové, když bylo zřejmé, že se pojišťovna snaží vyhnout plnění, jelikož paní Dana všechny podklady zasílala prakticky okamžitě, což jsme měli doloženo výpisy z e-mailové schránky paní Dany a podacími lístky a vyzvali jsme pojišťovnu k plnění pod hrozbou otevření soudního sporu. Netrvalo to ani týden a ozvala se nám paní Dana, celá šťastná, že už má od pojišťovny na účtu platbu ve výši 55 798,- Kč, tedy přesně tolik, na kolik měla ze své pojistné smlouvy nárok. Jde jenom o další důkaz toho, že mnohdy není třeba zdlouhavého dohadování, ale postačí krátká a důrazná výzva, že za klientem stojí naše společnost, aby se věci daly do pohybu.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek