Patálie řidičů na německých hranicích

19. dubna 2021

Neznalost zákona neomlouvá. O tom se přesvědčil i dopravce Jarda, který se ztratil v rychle měnících se opatření okolo koronaviru. Jak se mu podařilo uniknout hrozící pokutě od německých úřadů?

Koronavirová pandemie přinesla mnoho změn, a s tím také mnoho chaosu. Rychle měnící se nařízení zmátla také pana Jardu, který v rámci své profese mezinárodního dopravce musí řešit cestování za hranice dnes a denně. Aby se udržel v obraze, pravidelně sledoval zprávy. Jednoho dne se dozvěděl, že své řidiče musí před vjezdem do Německa nahlásit a otestovat.  

Jak nepříjemně byl nakonec překvapen, když den po elektronickém nahlášení řidičů se mu e-mailová schránka začala plnit zprávami v němčině, které mimo jiné obsahovaly i dopravci nejvíce obávané slovo – Bußgeld (pokuta). „Co to má všechno znamenat,“ lamentoval pan Jarda nad záplavou e-mailů. Celý bezradný se obrátil na právníky D.A.S., aby mu pomohli zorientovat se v nepřehledných požadavcích německých úřadů. 

Rychlá orientace v nastalých změnách je pro zahraniční oddělení D.A.S. denní chleba. V tu dobu právníci už dobře věděli, že databáze hygienických úřadů v jednotlivých spolkových zemích nejsou propojené s evidencí na hranicích. Co to znamenalo pro pana Jardu a jeho řidiče? Nejen předložit test, ale také zaslat výsledky příslušnému hygienickému úřadu. Za porušení některé z těchto povinností hrozila pokuta ve výši 25.000 EUR.  

„Proč je to tak drahé,“ naříkal pan Jarda nad vzniklou patálií. Zahraniční oddělení naštěstí ví, jak komunikovat s německými úřady, a díky svému promptnímu jednání ušetřili panu Jardovi nejen tučnou pokutu, ale také spoustu starostí s papírováním. Mimo to ho poučili o dalších nových pravidlech, aby se nepříjemnostem pro příště vyhnul. Pan Jarda se tak dobře přesvědčil, že se na D.A.S. může spolehnout i v situacích, kdy samotné sdružení dopravců tápe. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek