Patálie řidičů na německých hranicích

19. dubna 2021

Neznalost zákona neomlouvá. O tom se přesvědčil i dopravce Jarda, který se ztratil v rychle měnících se opatření okolo koronaviru. Jak se mu podařilo uniknout hrozící pokutě od německých úřadů?

Koronavirová pandemie přinesla mnoho změn, a s tím také mnoho chaosu. Rychle měnící se nařízení zmátla také pana Jardu, který v rámci své profese mezinárodního dopravce musí řešit cestování za hranice dnes a denně. Aby se udržel v obraze, pravidelně sledoval zprávy. Jednoho dne se dozvěděl, že své řidiče musí před vjezdem do Německa nahlásit a otestovat.  

Jak nepříjemně byl nakonec překvapen, když den po elektronickém nahlášení řidičů se mu e-mailová schránka začala plnit zprávami v němčině, které mimo jiné obsahovaly i dopravci nejvíce obávané slovo – Bußgeld (pokuta). „Co to má všechno znamenat,“ lamentoval pan Jarda nad záplavou e-mailů. Celý bezradný se obrátil na právníky D.A.S., aby mu pomohli zorientovat se v nepřehledných požadavcích německých úřadů. 

Rychlá orientace v nastalých změnách je pro zahraniční oddělení D.A.S. denní chleba. V tu dobu právníci už dobře věděli, že databáze hygienických úřadů v jednotlivých spolkových zemích nejsou propojené s evidencí na hranicích. Co to znamenalo pro pana Jardu a jeho řidiče? Nejen předložit test, ale také zaslat výsledky příslušnému hygienickému úřadu. Za porušení některé z těchto povinností hrozila pokuta ve výši 25.000 EUR.  

„Proč je to tak drahé,“ naříkal pan Jarda nad vzniklou patálií. Zahraniční oddělení naštěstí ví, jak komunikovat s německými úřady, a díky svému promptnímu jednání ušetřili panu Jardovi nejen tučnou pokutu, ale také spoustu starostí s papírováním. Mimo to ho poučili o dalších nových pravidlech, aby se nepříjemnostem pro příště vyhnul. Pan Jarda se tak dobře přesvědčil, že se na D.A.S. může spolehnout i v situacích, kdy samotné sdružení dopravců tápe. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek