Poctivý zaměstnanec je k nezaplacení

26. února 2024

Najít spolehlivého a poctivého zaměstnance je někdy pěkný oříšek. Sám se o tom přesvědčil také pan Leoš, který pracuje ve vedení jedné přepravní společnosti. Vždy se v lidech snažil vidět to nejlepší, což se mu v tomto případě vymstilo. Nový zaměstnanec Franta mu ukázal, jak důležité je vše prověřovat.

Přepravní společnost pana Leoše rok od roku roste, což s sebou přináší další zodpovědnosti. Jednou z nich je také nábor nových zaměstnanců. Letos do svého týmu přijal pana Frantu, který se jevil jako velmi slušná posila. A tak tomu skutečně bylo – tedy alespoň na začátku.  

Po několika měsících se v účetnictví začaly objevovat různé nesrovnalosti. Záhadné zvýšení nákladů na benzín a naftu nedokázal nikdo vysvětlit až do podrobné kontroly. Při ní se zjistilo, že došlo ke zneužití firemních prostředků k soukromým účelům – a že tento prohřešek nemá na svědomí nikdo jiný než pan Franta.  

„To se mi snad zdá,“ kroutil hlavou pan Leoš, když se k němu donesla tato nemilá novina. Naštěstí si vzpomněl, že má firma sjednané pojištění od D.A.S a že by se mu právní asistence opravdu hodila. „Pánové, jak mám v takovém případě postupovat?“ Advokáti měli jasno. „Doporučujeme okamžité ukončení pracovního poměru a vymáhání sumy, kterou pan František odcizil.“  

Nejednalo se o žádnou zanedbatelnou částku – celková škoda se blížila 200.000 Kč. Pan Franta se však svého nepoctivého výdělku nechtěl vzdát, a tak si na pomoc najal právní zástupkyni. Všechno ale bylo marné. Pravda byla na straně pana Leoše a žádná odborná pomoc to nedokázala změnit.  

Jak to dopadlo? Panu Frantovi nezbylo nic jiného než zaplatit 200.000 Kč plus náklady na právní zastoupení. A pan Leoš? Ten se mohl radovat. Nejen že se rychle zbavil nepoctivého zaměstnance, ale rovněž se snadno domohl náhrady vzniklé škody. Navíc se naučil jednu cennou lekci – jak důležité je prověřovat každého nováčka.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před týdnem

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek