Pohledávka se 13letým zpožděním

12. září 2023

Říká se, že dluhy se mají platit. Co ale dělat, když si někdo vzpomene na nevyřízené účty o 13 let později? Kuriózní případ zažil i pan Václav, který po ukončení smlouvy s dodavatelem omylem nevrátil satelitní kartu. Tato zapomenutá výpůjčka ho však nakonec dohnala.

Sledování televize z pohodlí domova je pro pana Václava ta nejlepší forma relaxace. Jednoho dne se proto rozhodl, že si pořídí satelit, aby mohl sledovat ještě více programů. K jeho zklamání ale nenašel program, který by mu přirostl k srdci, a tak se ještě v tom stejném roce rozhodl smlouvu zrušit. V závěrečném dopise spolu s vyúčtováním ho dodavatel žádal, aby do 3 týdnů vrátil satelitní kartu. Jenže… pan Václav na to úplně zapomněl.  

O 13 let později mu tento restík vrátil jako bumerang. Domů mu přišel doporučený dopis od společnosti, která se zabývá postoupením pohledávek. A dobré zprávy to nebyly. Podle obsahu dopisu měl pan Václav zaplatit plnou cenu za zapomenutou satelitní kartu. „A to si vzpomněli až teď,“ kroutil nešťastně hlavou pan Václav. Naštěstí věděl, jak má postupovat a hned se obrátil na D.A.S.  

Právníci si vyslechli nevšední příběh pana Václava a hned jim bylo jasné, že pohledávka je promlčená. Společnost sice uznala námitku promlčení, ale přesto se zeptala, zda by přece jen pan Václav nebyl ochotný částku uhradit v rámci „naturální obligace“ (dluh fakticky existuje, ale nedá se právně vymáhat).  

Co na to pan Václav? Ten na dohodu nepřistoupil, čímž se celý případ uzavřel a nikdo vůči tomu nemohl nic namítat. „Moc děkuji za rychlou pomoc a odborné poradenství,“ děkoval právníkům pan Václav, který byl rád, že má tuhle nepříjemnost už za sebou. Příště si ale prý všechny resty bude zapisovat, aby se nedostal do podobné šlamastiky. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek