Pokažená dovolená

28. června 2021

Koronavirové pandemii se podařilo překazit mnoho plánů. Jedním z nich byl i plánovaný rodinný pobyt pana Jirky. Zaplacenou zálohu však hotel nechtěl vydat zpět. Jak si právníci poradili s vymáháním peněz?

Koronavirová pandemie uštědřila ránu mnoha oblastem české ekonomiky – výjimkou nebyl ani cestovní ruch. Hotely a další ubytování musely kvůli vládním nařízením pozastavit svůj provoz a s těžkým srdcem rušit pobyty, za které hosté zaplatili. Toto neštěstí postihlo i pana Jirku, jenž si objednal rodinný wellness pobyt v jednom lázeňském komplexu. A protože na dovolené nechtěl šetřit, zaplatil za to tučnou sumu.   

 Radost z vidiny luxusní dovolené se však brzy rozplynula. Kvůli nepříznivé situaci musel hotel objednaný a zaplacený pobyt zrušit. „Ach jo, tak si to aspoň zkusím přeobjednat,“ řekl si skleslý pan Jirka a požádal hotel o náhradní termín. Tým hotelu mu ochotně vyhověl, a tak to vypadalo, že dovolená nakonec klapne. Naději však opět vystřídalo zklamání. Ani náhradní termín nevyšel.   

 Jak to celé pokračovalo? Do třetice všeho dobrého pan Jirka kontaktoval hotel a požádal o další termín, ale i ten se musel zrušit. Hotel začal hrát mrtvého brouka a na e-maily ani telefonáty nereagoval. „Co teď budu dělat,“ kroutil smutně hlavou pan Jirka, který měl za to, že hotel schválně zadržuje peníze a nechce mu je vrátit.  

Když už nevěděl kudy kam, rozhodl se zavolat právníkům D.A.S. Ti na nic nečekali a okamžitě hotelu zaslali žádost o vrácení peněz za neuskutečněný pobyt. Bez odpovědi. Ticho po pěšině prolomila až následná urgence. Hotel už věděl, že placení se nevyhne, a tak se rozhodl pro cestu nejmenšího odporu. Dřív, než se pan Jirka stihl nadát, peníze byly zpátky na účtu. A to do posledního halíře.  

 „Jsem moc rád, že to takhle dopadlo. Nevím, co bych si bez právní pomoci počal,“ dodal na závěr pan Jirka. Dobře věděl, že bez jejich pomoci by své peníze vymáhal jen těžko.  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek