Potopa z akvárka

13. června 2022

Domov vám může vytopit mnoho věcí. Někdy to jsou sousedi, jindy to může být třeba přetékající vana. Slyšeli jste ale někdy, že byt vytopilo akvárko? U pana Mirka se to skutečně stalo. Kromě velkého úklidu navíc čelil i soudní tahanici s dodavatelem akvárka.

Pan Mirek je vášnivý chovatel rybiček, který do vybavení neváhá investovat velké sumy. Jednoho dne se rozhodl pořídit ještě prostornější a krásnější akvárko, aby jeho domácí mazlíčci měli kvalitní zázemí. Akvárko si nainstaloval podle návodu, rybky přestěhoval a odešel do práce. To ještě nevěděl, že až se vrátí domů, bude na něj čekat pěkná spoušť.  

Tušíte správně, 50 litrů vody z akvárka se vylilo na zem, čímž se poškodily podlahy, stěny i nábytek. „To se mi snad zdá,“ lamentoval pan Mirek, který chybu připisoval uvolněnému špuntu trubičky filtračního systému. „Takhle to teda nenechám,“ řekl naštvaně a obrátil se na dodavatele, aby mu natropenou škodu uhradil. 

Dodavatel to nahlásil své pojišťovně a požádal ji o finanční kompenzaci pro pana Mirka. Pojišťovna to ale odmítla s tím, že netěsnící špunt není příčinou vzniklé škody. Pan Mirek se tak ocitl bez funkčního akvárka, a ještě ke všemu s tučným účtem za všechny domácí opravy. Naštěstí věděl, že v případě jakékoliv nespravedlnosti má kontaktovat D.A.S. 

Právníci si odmítavý postoj pojišťovny a dodavatele nedali líbit, a tak poslali předžalobní výzvu. „Náš klient spoléhá na to, že akvárium je bezpečné a že z něj nebude unikat voda. Pokud tlakem vody dojde k uvolnění jakékoliv části, což vede k úniku vodu, pak je akvárium bezpochyby vadné,“ argumentovali.  

Druhá strana si však stála za svým a vinu házela na pana Mirka, který pravděpodobně neuměl manipulovat se špuntem. Nikdo nechtěl ustoupit ze svého stanoviska, a tak celá věc putovala ke znalci, jenž měl za úkol vypracovat odborný posudek a říct finální verdikt. Jak to nakonec dopadlo? 

Soud nakonec uznal, že pravda je na straně pana Mirka. Dodavateli nezbývalo nic jiného než zaplatit celkovou škodu 31.361 Kč společně s úroky z prodlení, a k tomu ještě náklady na vedení soudního řízení ve výši 44.187 Kč. „Ještě že mám sjednané pojištění právní ochrany. Jinak bych tenhle spor už dávno vzdal,“ řekl s vděčností pan Mirek. Po této báječné zprávě došlo k dalšímu uvolnění špuntu. Tentokrát to bylo šampaňské, a naštěstí žádné škody nezpůsobilo.  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek