Pravé rameno prý bude nějaká “levota”

10. října 2016

Jezdí se vpravo, hodinky se nosí na levé ruce a žena se vodí po pravém boku. Pravá- levá, základy, které se učí v první třídě, ale asi ne v některých pojišťovnách. Pan Michal si poranil pravé rameno a požádal o vyplacení plnění z úrazového pojištění. Pojišťovna ho však odmítla s tím, že se s ramenem léčil už před uzavřením pojištění. Jenže to bylo rameno levé.

Pojišťovna by měla především pomáhat a ne dělat ramena ve chvílích, kdy se na ni obrátíte s žádostí o podporu, na kterou máte podle smlouvy nárok. Zejména pokud jde o zdraví. Pan Michal si sjednal úrazové pojištění, a protože byl poctivý, ve vstupním dotazníku uvedl, že se dosud léčil s poraněným ramenem. Formulář žádné bližší upřesnění o zranění nevyžadoval, a tak si s tím nelámal hlavu. A právě toho pojišťovna využila.

Když pan Michal přišel k úrazu a absolvoval zdlouhavou léčbu pravého ramene, byl v klidu. Myslel si totiž, že jednoduše zajde do pojišťovny a ta mu pojistné plnění bez zbytečných průtahů vyplatí. Pojišťovna ho však odkázala na vstupní dotazník, kde uvedl, že se s ramenem léčil již před uzavřením pojištění, a tudíž mu žádné peníze nevyplatí. Pan Michal nás proto požádal, abychom celou záležitost převzali.

Dali jsme dohromady všechny lékařské zprávy a posudky a zaslali pojišťovně žádost o přezkoumání případu vzhledem k tomu, že v době uzavírání pojištění se klient léčil s ramenem levým, zatímco nyní uplatňuje své pojištění na úraz ramene pravého. Pojišťovna své rozhodnutí skutečně přehodnotila a nárokované pojistné plnění klientovi vyplatila. A pan Michal si na vlastní kůži vyzkoušel, jak vypadá pravá právní ochrana.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek