Přetahovaná s pojišťovnou

21. června 2021

Když se nám stane úraz, spoléháme nejen na péči doktorů, ale také na zdravotní pojišťovnu, která by nám měla pomoci pokrýt náklady za léčbu a rekonvalescenci. Důvěru v ní vkládal i pan Ladislav, kterému operace kolene přinesla celoživotní zdravotní následky. Pojišťovna se však k němu obrátila zády.

Jeden ošklivý úraz a následky mohou být celoživotní. Takovou zkušenost má i pan Ladislav, který musel podstoupit operaci levého kolene. Hojení a rekonvalescence však neprobíhala podle plánu – koleno pořád bolelo a natékalo, což pana Ladislava limitovalo ve všem, co se dělal. Proto byl velmi překvapen, když mu pojišťovna oznámila, že mu za úraz vyplatí jen 190.000 Kč. A to i přesto, že primář, který pana Ladislava ošetřoval, prohlásil, že to v budoucnosti vypadá na totální endoprotézu kolenního kloubu.  

„Takhle to teda nenechám,“ rozhořčil se pan Ladislav nad nespravedlností a ihned kontaktoval D.A.S. Právníci nelenili a pustili se do vyjednávání s pojišťovnou. Vyzvali ji k tomu, aby pojistné plnění navýšila na alespoň dvojnásobné, a argumentovali při tom přetrvávajícími problémy pana Ladislava i lékařskými zprávami. Jak to bylo dál?  

Pojišťovna se nechtěla vzdát bez boje, a tak pana Ladislava požádala o opětovné lékařské vyšetření. Po doložení výsledků už pojišťovna uznala svou chybu a částku 190.000 Kč navýšila o dalších 228.000 Kč. Jenže to byl teprve začátek. Protože neuvedla, za co přesně hodnotu navýšila, žádali právníci D.A.S. vysvětlení.  

Právníci i pan Ladislav se domnívali, že ocenění bylo provedeno tak, aby pojišťovna co nejvíce ušetřila. A tak ji znovu žádali o zvednutí částky pojistného plnění z 22 % na 28 %. V tu chvíli se ale pojišťovna začala cukat, a tak D.A.S. povolalo do boje také partnerskou advokátní kancelář.  

V této fázi se už schylovalo ke zdárnému konci. Když se spřátelená advokátní kancelář obrátila na pojišťovnu s návrhem řízení znalců, pojišťovna nakonec s pojistným plněním ve výši 28 % souhlasila. Bylo dobojováno, což pro pana Ladislava znamenalo bonusových 646.000 Kč. Jeho koleno to sice nevyléčí, ale alespoň ví, že se mu díky D.A.S. dostalo zasloužené spravedlnosti. 

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek