Přišli jsme tomu na kloub

20. září 2018

Jen si to zkuste představit – tvrdě dřete každý den, živíte rodinu a pak Vám zdraví začne vypovídat službu. Konkrétně kyčel. Náročné léčení, hrozba chirurgické výměny celého kloubu a s tím spojená dlouhodobá pracovní neschopnost.

Paní Mirka, samoživitelka se dvěma nezletilými dětmi, kvůli svým problémům s kyčelním kloubem skončila v dlouhodobé pracovní neschopnosti, odkázaná na sociální dávky. Při jednom z mnoha vyšetření ošetřující lékař vyslovil podezření, že poškození kloubu naznačuje, že se s největší pravděpodobností jedná o nemoc z povolání – paní Mirka trávila v práci dlouhé hodiny na nohou. Když to ale sdělila svému zaměstnavateli, ten ji nechal vyšetřit závodním lékařem, který řekl, že o nemoc z povolání se v žádném případě nejedná a tím byly její nároky smeteny ze stolu. Ještě štěstí, že se paní Mirka se svým problémem obrátila na nás!

Případ jsme posoudili a předali jej spolupracující advokátní kanceláři specializující se na práva zaměstnanců. Jednání se vlekla dlouho a zaměstnavatele paní Mirky navíc nenapadlo nic lepšího, než jí dát výpověď. Bláhově doufal, že tím přestane být paní Mirka jeho problémem. Advokát z opatrnosti okamžitě podal žalobu na neplatnost takové výpovědi – lhůta pro její podání je neúprosná a nikdo nechtěl riskovat.

Následně jsme nechali vypracovat znalecký posudek, který jasně řekl, že zdravotní potíže paní Mírky jsou v přímé souvislosti s jejím povoláním a zaměstnavatel neměl na výběr než její nárok uznat. To ale nebyl konec – zaměstnavatel (snad) chybně vypočítal výši nároku paní Mirky. Naštěstí ale spolupracujeme jen s těmi nejlepšími a advokát vše zavčasu podchytil. Zaměstnavatel nakonec vše uznal a ve spolupráci s jeho odpovědnostní pojišťovnou byla sjednána dohoda o narovnání – zaměstnavatel vyplatil paní Mirce něco přes 1 500 000,- Kč a uhradil náhradu nákladů řízení o žalobě a my ji vzali zpět v plném rozsahu. A jako bonus díky nám paní Mirka ušetřila dalších cca 120 000 korun, na které by ji přišlo právní zastoupení.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek