Srážka se stokilovým jelenem

4. září 2023

Být za volantem ve střehu se vždycky vyplatí. Své o tom ví také paní Jana, která se díky tomu vyhnula nejedné nehodě. Tentokrát ale ani její opatrnost nestačila – do nehody se zapletl protijedoucí řidič i stokilový jelen.

Mnoho řidičů nerado řídí v noci, zvlášť na méně frekventovaných cestách bez jakéhokoliv osvětlení. Jedna taková nepříjemná cesta domů čekala i paní Janu. Zrovna se vracela z práce a na úzké okresní silnici zahlédla obrys velkého zvířete. Byl to jelen, který nehnutě stál uprostřed silnice a neměl se k odchodu. Paní Jana zachovala ledový klid. Zastavila u krajnice několik metrů před ním a vyčkávala, až bude cesta volná. 

Lekci o opatrnosti ale rozhodně podcenil protijedoucí řidič, který nestačil dobrzdit a jelena prudce smetl na auto paní Jany. Asi si dokážete představit, jak velkou škodu náraz stokilového zvířete napáchal. Oba řidiči byli v šoku, ale nikomu se naštěstí nic nestalo.  

Netrvalo dlouho a na místo se dostavila policie, která sepsala záznam o nehodě. Protijedoucí řidič uznal svou vinu a v tento moment se zdálo, že je vše vyřešené. Ale ouha. „To se mi snad zdá,“ kroutila hlavou paní Jana, když jí domů přišel dopis z pojišťovny. Podle ní řidič druhého vozidla neudělal nic špatného, a náhradu škody proto pojišťovna zamítá. 

Paní Jana se nenechala odpálkovat a ihned kontaktovala D.A.S. Právníci se rychle se pustili do mimosoudního jednání s pojišťovnou a požadovali pověření pojistného šetření. Mimo to také zdůraznili, že druhý řidič nese objektivní odpovědnost za škodu způsobenou provozem vozidla – a to bez ohledu na zavinění. 

Co na to pojišťovna? Ta po několika dnech zaslala vyjádření, ve kterém dala za pravdu právníkům a jejich klientce. Paní Jana se zaradovala. Díky pečlivé práci D.A.S. získala náhradu škody ve výši 20.000 Kč, za které si může konečně opravit promáčklou kapotu svého auta. Zároveň ale také ušetřila čas a nervy při jednání s neoblomnou pojišťovnou.  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek