Traktorům prý taky občas přirozeně dojde šťáva

3. října 2016

Co je ještě běžné opotřebení a co už jednoznačná porucha? O tom se pan Vladimír dohadoval se svou pojišťovnou. Po nákupu traktoru si ho pojistil v domnění, že když se něco stane, pojišťovna mu pomůže pokrýt náklady na opravu a on se bude moci v klidu soustředit na svou práci. Jaké pak bylo překvapení, když se pojišťovna začala vymlouvat na výluky.

Traktor není provizorní motokára pro fanoušky bláta a oranic. Kdo si pořizuje traktor, pořizuje si spolehlivého a odolného spolupracovníka, který se nezalekne žádné dřiny ani terénu. Není proto divu, že do svého traktoru pan Vladimír investoval nemalé peníze a ještě navíc si pro něj sjednal pojištění, které ho mělo ochránit před nenadálými náklady spojenými s případnými poruchami nebo závadami.

Když pak skutečně došlo na lámání chleba a traktor bylo potřeba zavézt do servisu kvůli poškozeným brzdám, pojišťovna se začala ohánět smlouvami, které z pojistného plnění vylučují škody vzniklé následkem trvalého provozu a běžného přirozeného opotřebení. Zoufalý pan Vladimír se na nás obrátil s prosbou o pomoc. Díky tomu, že měl u nás sjednanou právní ochranu pro svůj traktor, Poskytli jsme mu potřebnou právní asistenci.

Pojišťovně jsme poslali výzvu k přehodnocení celého případu, neboť na základě vyjádření autorizovaného servisního střediska pro daný traktor šlo o poruchu vzniklou jednorázovým přetížením brzd a nikoli tedy běžným užíváním. Pojišťovna se zjevně nechtěla pustit do právního sporu, proto své stanovisko změnila a panu Vladimírovi pojistné plnění v hodnotě několika set tisíc korun vyplatila.

Panu Vladimírovi se velmi ulevilo a dokonce sjednal právní ochranu i pro své další stroje.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek